5 Manieren om jouw passie voor auto’s in je interieur te laten zien

Ben jij een onwijze autoliefhebber en omring je je dan ook het liefst de hele dag met auto’s? Droom je over auto’s en zou je zelfs in je garage gaan slapen om dichtbij je bolide te zijn? Dan hebben wij vijf dingen die jij in huis kunt doen om daar je passie mee uit te kunnen drukken!

1. Verwerk een echte auto in je interieur

Je ziet het nog wel eens in een grote kroeg of een restaurant: een echte auto binnen. Vaak is er dan van die (oude) auto iets gemaakt, zoals een bar of zitjes. Als jij de ruimte hebt kun jij natuurlijk hetzelfde doen! Vind je dit wat heftig in de woonkamer, dan is dat alsnog een gaaf idee voor in de mancave als je die hebt of gaat maken. En kun je nou geen hele of halve auto kwijt, dan kun je misschien wel iets met een mooie achterbank om heerlijk op te chillen!

2. Meubels van auto-onderdelen

Het is een stuk subtieler om meubels of accessoires van auto-onderdelen toe te voegen aan je interieur. Denk aan een salontafel gemaakt van een velg of motorblok, stoelen bekleed met bekleding uit een auto (hallo mooie leren stoelen!) of een bloempot gemaakt van een autoband. Hier kun je al je creativiteit in kwijt, dus hou je vooral niet in!

3. Kleed je werkkamer of gameroom aan in het thema ‘auto’

Wil je, of je partner, niet een heel interieur geïnspireerd op auto’s? Kijk dan of er ergens in huis een ruimte is waar je je uit mag leven, zoals een werkkamer of gameroom (of toch die mancave?). Omdat het je werkkamer is, is het wel de bedoeling dat dit er een beetje zakelijk uitziet. Voorkom dus dat het lijkt op een kinderkamer. Met muurstickers kun je op een snelle en gemakkelijke manier accenten toevoegen in elke kamer, waardoor jouw passie meteen duidelijk is zonder dat het rommelig overkomt.

4. Pimp een (oude) auto op

Ben je een beetje handig? Dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker aan de slag met een oude auto om die weer mooi en goed te krijgen. Heb je een garage, dan is dat natuurlijk ideaal, dan kun je daar gewoon jouw plek claimen. En wil je er nu geen standaard auto van maken? Met auto stickers kun je een waar statement maken op de bolide. Een Ferrari logo op een oude Fiat? Gewoon doen!

5. Toon je mooiste verzameling

Heb jij een mooie verzameling miniaturen of modelbouw-auto’s? Dan is het zonde om die te laten verstoffen. Laat ze vooral zien! Bedenk een mooie plek in huis waar ze tot hun recht komen en plaats ze in een mooie kast. Dat hoeft geen vitrinekast te zijn, maar een gave boekenkast kan bijvoorbeeld ook. Pas de kast vooral aan aan de stijl van je interieur, zo past bij een industrieel interieur een metalen rek heel erg goed. Je kunt ook een doorkijk maken met een kast zonder achterwand, zodat je de auto’s van alle kanten goed kunt bekijken.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om je passie voor auto’s in de interieur te laten zien, van opvallend tot subtiel!