Deze 5 succesverhalen van miljonairs zijn spraakmakend

Miljonair worden is iets waar veel mensen van dromen. Op dit moment is in Nederland 2,7 miljoen van de huishoudens miljonair, wat betekent dat ze meer dan een miljoen in vermogen bezitten. Dat betekent dus ook dat ze niet per se een miljoen euro op hun bankrekening hoeven hebben te staan, maar wel dat hun auto, huis en andere bezittingen samen met hun bankrekeningen uitkomen op een miljoen euro of meer. Maar wist je dat sommige miljonairs, of miljardairs, bizarre succesverhalen hebben?

Halle Berry sliep in een daklozenopvang

Hoewel we Halle Berry nu kennen als een succesvolle Hollywoodster, heeft de celebrity ook andere tijden gekend. Zo liep het begin van haar carrière niet direct op rolletjes en heeft ze zelfs een tijdje in een daklozenopvang geslapen. Op deze manier kon ze in Hollywood blijven leven. Ze besloot simpelweg in te korten op haar slaapkosten om bijvoorbeeld het transport van en naar audities te kunnen betalen. Tegenwoordig heeft Halle Berry een Oscar op haar naam staan en heeft ze het financieel gezien een stuk beter voor elkaar. Wel zegt ze dat de zware tijden die ze heeft gekend, haar een stuk sterker gemaakt hebben.

Dan Bilzerian werd rijk met pokeren

Als het gaat om succesvolle professionele pokerspelers, dan mag Dan Bilzerian zeker niet ontbreken. Deze succesvolle pokeraar verdiende op een gegeven moment op één avond zelfs tien miljoen euro. Bilzerian begon als ‘normale’ jongen aan. De wereld van pokeren, maar ontdekte al snel dat hij talent had. Hij ging door op professioneel niveau en inmiddels gaat het hem voor de wind. Bilzerian kan zonder twijfel een ongekend casino talent genoemd worden. Benieuwd of jij ook zo succes zou kunnen worden?

100 US dollar banknotes

Elon Musk verkocht een videospel op zijn twaalfde

Elon Musk kennen we inmiddels allemaal als eigenaar van Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX, maar ook hij heeft een bijzonder succesverhaal. Hij groeide op in Pretoria in Zuid-Afrika, als zoon van een Canadees model en een Zuid-Afrikaanse ingenieur in de elektromechanica. Op tienjarige leeftijd leerde hij zichzelf programmeren en op twaalfjarige leeftijd verkocht hij zijn eigen gemaakte videospel voor vijfhonderd dollar. Op verschillende universiteiten heeft hij verschillende bachelors afgerond en begon al jong met ondernemen. Samen met zijn medestudent Adeo Ressi kocht hij in zijn studententijd een studentenhuis om dit als nachtclub te kunnen gebruiken. We kunnen wel zeggen dat het ondernemerschap hem toen al goed lag.

Dolly Parton kwam uit een gezin van 12 

Dolly Parton was de vierde uit een gezin van 12 kinderen en haar ouders hadden het zeker niet breed thuis. Haar ouders hadden het moeilijk met rondkomen om hun grote gezin te kunnen voeden. Volgens verhalen kon Parton’s vader niet eens lezen en schrijven, omdat hij izjn school al op een jonge leeftijd verliet. Ondanks dat ze het us thuis niet breed hadden, bleef familie om Dolly Parton heen haar stimuleren om door te gaan met het maken van muziek. Inmiddels hoeft Dolly zich geen zorgen meer te make over geld en is haar net worth (netto waarde) geschat op 37 miljoen. Onlangs doneerde ze nog een miljoen euro aan de ontwikkeling van een corona-vaccin.