Beste Brommers & Scooters van 2020

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer ruim een maand oud en sommige goede voornemens zijn misschien al gesneuveld. De wind, kou en regen kan ervoor zorgen dat jouw goede voornemen om vaker de fiets te pakken niet echt uit de verf is gekomen. Maar elke dag in de file staan is ook niet leuk. Een scooter of brommer is dan een mooie oplossing: sneller dan de fiets en vaak ook dan de auto, vooral om middellange afstanden en in de stad. Benieuwd welke brommers en scooters op dit moment het beste scoren? Check dan deze toppers als je een bromfiets aankopen wil. Je kunt natuurlijk ook nog kijken naar een elektrische scooter, zoals de Nipponia Volty gerecenseerd door Waldnet

Vespa

De ultieme retroscooter is de Vespa. Naast een gelikt design is dit ook al jaren een hele goede scooter. Niet voor niets is dit de meest populaire scooter, die je ook nog eens in limited editions kunt krijgen. Dankzij het lekker grote zadel is het ook geen probleem om iemand achterop mee te nemen.

Sym Fiddle 3

Wil of kun je niet zoveel uitgeven aan een retroscooter, dan is de Sym Fiddle dé scooter voor jou. Betrouwbaar en met een mooi uiterlijk, helemaal volgens de nieuwste trends én normen, dat de Sym Fiddle 3.

Sym Orbit 3

Zoek je een sportiever model brommer, dan is de Sym Orbit 3 een goede keuze. Een leuke gadget is de USB-aansluiting waardoor je onderweg ook nog even snel je smartphone op kunt laden. En dat alles voor een interessante prijs.

Aprilia RS4

Wil je een brommer die niet lijkt op een typische brommer, dan is de Aprilia RS4 misschien wel iets voor jou. Deze sportieve schakelbrommer ziet er namelijk uit als een sportmotor en rijdt dan ook lekker sportief. Hiermee heb je gegarandeerd bekijks!

Yamaha Aerox

De Yamaha Aerox is een model dat al tientallen jaren meegaat en nog steeds onverminderd populair is. Het model heeft wat veranderingen ondergaan waardoor deze nu aan alle eisen van deze tijd voldoet De dubbele buddyseat maakt dat rijden met een passagier extra comfortabel is. Een perfecte brommer voor zowel woon- werkverkeer als voor een leuke toertocht.

Regels omtrent brommers en scooters

Let er, voordat je een brommer aan gaat schaffen, wel op wat de regels hiervoor zijn. Zo zijn er steeds meer steden waar je met een snorfiets, die maximaal 25 kilometer per uur mag, niet meer op het fietspad mag rijden. Als je dit weet, kan dat je keuze voor het soort brommer of scooter beïnvloeden.