De Rijkste Youtubers van 2021 op een rij!

Als je nu aan een willekeurig persoon zou vragen welke websites ‘ie het meest bezoekt, dan staat YouTube hoogstwaarschijnlijk wel in de Top 5. Het videoplatform is opgericht in 2005 en groeide vliegensvlug uit tot het view- (en advertentie)monster dat het nu is. Na de overname van Google in 2006 was het gedaan met de basale kattenfilmpjes en werd het tijd om serieus geld te verdienen. Vloggers, goeroe’s, ondernemers en ieder ander zichzelf respecterend medium heeft tegenwoordig een YouTube kanaal. Maar wie verdient er nou eigenlijk écht lekker geld op YouTube? Wij hebben een selectie voor je gemaakt, op basis van schattingen van inkomen en vermogen (wat van vele factoren afhankelijk is).

T-series

Op nummer 1 in deze lijst staat zonder twijfel het Indiase youtubekanaal T-series met maar liefst 167 miljoen abonnees. Dit kanaal wordt beheerd door een muziekmaatschappij die videoclips van verschillende Indiase artiesten deelt. Er was lange tijd een strijd tussen T-series en PewDiePie over wie als eerste 100 miljoen volgers zou krijgen. T-series heeft gewonnen en dat is niet gek. Dit bedrijf is ontzettend geliefd bij het Indiase volk. Zullen ze over een paar jaar de 200 miljoen aantikken?

PewDiePie

PewDiePie is waarschijnlijk de bekendste YouTuber ter wereld. Dat is ook niet zo gek, want hij heeft onwijs veel abonnees. Op dit moment heeft hij er 108 miljoen. Dat is niet niks! Hij is waarschijnlijk de rijkste YouTuber ooit en mag met een inkomen van zo’n €10,6 miljoen zeker niet klagen.

Cocomelon – Nursery Rhymes 

Cocomelon is een Amerikaans YouTube-kanaal en een streamingmediashow die is overgenomen door het Britse bedrijf Moonbug Entertainment. Het bedrijf wordt beheerd door het Amerikaanse bedrijf Treasure Studio. En dat doen ze goed. Inmiddels staat dit platform op de derde plaats met 103 miljoen abonnees.

Dude Perfect

Een andere lekker verdienende YouTuber van dit moment is Dude Perfect. Dit is overigens een groep van vijf gasten die coole sportstunts uithalen, dus misschien moet het vermogen gedeeld door vijf om een echt eerlijk beeld te geven. We noemen ze dus maar even een van de rijkste YouTubers van dit moment, want met een inkomen van zo’n €12,4 miljoen in 2018 hoor je gewoon in dit lijstje thuis

Ryan ToysReview

Andere grote namen zijn Markiplier, Lilly Singh, Jake & Logan Paul en Ryan ToysReview, met allemaal een inkomen tussen de €9 en €11 miljoen… Damn! Beautyproducten bedoordelen, controversiele vlogs, gameplay video’s, je kunt er stinkend rijk mee worden zo blijkt! Ryan ToysReview is trouwens ook wel een mooie, aangezien de eigenaar van het kanaal de baard nog in de keel moet krijgen. In 2018 kregen ze ACHT miljard views voor een jochie dat speelgoed beoordeelt. Mamma mia!

DanTDM’s is de rijkste YouTuber 

Daniel Middleton is niet te stoppen! Hij staat beter bekend als DanTDM, want zo heet het Minecraft-genie online. De beste man doet weinig anders dan tips geven voor het populaire spel Minecraft. Wat hij ontzettend slim heeft gedaan, is live optreden. Vier avonden op rij een gigantisch theater uitverkopen voor een uitzinnig publiek dat jou dolgraag in het echt wil zien… Tja, da’s kassa. Daniel verdiende in 2018 ongeveer €14,6 miljoen en is daarmee de rijkste YouTuber van 2019! Hij groeit vandaag de dag nog steeds met zijn platform. We gaan vast nog meer van deze jonge man horen!