De Rijkste Youtubers van 2019 op een rij!

Als je nu aan een willekeurig persoon zou vragen welke websites ‘ie het meest bezoekt, dan staat YouTube hoogstwaarschijnlijk wel in de Top 5. Het videoplatform is opgericht in 2005 en groeide vliegensvlug uit tot het view- (en advertentie)monster dat het nu is. Na de overname van Google in 2006 was het gedaan met de basale kattenfilmpjes en werd het tijd om serieus geld te verdienen. Vloggers, goeroe’s, ondernemers en ieder ander zichzelf respecterend medium heeft tegenwoordig een YouTube kanaal. Maar wie verdient er nou eigenlijk écht lekker geld op YouTube? Wij hebben een selectie voor je gemaakt, op basis van schattingen van inkomen en vermogen (wat van vele factoren afhankelijk is).

PewDiePie

PewDiePie is waarschijnlijk de bekendste YouTuber ter wereld. Dat is ook niet zo gek, want hij heeft verreweg de meeste abonnees (op het moment van schrijven zo’n dikke 70,3 miljoen!). Hij is waarschijnlijk de rijkste YouTuber ooit, maar verdiende niet het meeste geld in 2018. Al mag hij met een inkomen van zo’n €10,6 miljoen zeker niet klagen.

Dude Perfect

Een andere lekker verdienende YouTuber van dit moment is Dude Perfect. Dit is overigens een groep van vijf gasten die coole sportstunts uithalen, dus misschien moet het vermogen gedeeld door vijf om een echt eerlijk beeld te geven. We noemen ze dus maar even een van de rijkste YouTubers van dit moment, want met een inkomen van zo’n €12,4 miljoen in 2018 hoor je gewoon in dit lijstje thuis

Ryan ToysReview

Andere grote namen zijn Markiplier, Lilly Singh, Jake & Logan Paul en Ryan ToysReview, met allemaal een inkomen tussen de €9 en €11 miljoen… Damn! Beautyproducten bedoordelen, controversiele vlogs, gameplay video’s, je kunt er stinkend rijk mee worden zo blijkt! Ryan ToysReview is trouwens ook wel een mooie, aangezien de eigenaar van het kanaal de baard nog in de keel moet krijgen. ACHT miljard views in 2018 alleen al, voor dit jochie dat speelgoed beoordeelt. Mamma mia!

DanTDM’s is de rijkste YouTuber in 2019

Maar de YouTuber die in 2018 en 2019 echt heeft lopen knallen, heet Daniel Middleton! Beter bekend als DanTDM, want zo heet het Micecraft-genie online. De beste man doet weinig anders dan tips geven voor het populaire spel Micecraft. Wat hij ontzettend slim heeft gedaan, is live optreden. Vier avonden op rij een gigantisch theater uitverkopen voor een uitzinnig publiek dat jou dolgraag in het echt wil zien… Tja, da’s kassa. Daniel verdiende in 2018 ongeveer €14,6 miljoen en is daarmee de rijkste YouTuber van 2019! Geen Nederlander dus, maar met dat overzicht van NL Youtubers komen we binnenkort!