Zeven beste fauteuils voor in je woonkamer 

Wij zijn dol op fauteuils. Het is een heerlijk plekje om echt tot rust te kunnen komen in huis en echt even de rust in jezelf te vinden. Omdat iedereen houdt van verschillende stijlen en de ene fauteuil de andere niet is, hebben wij een aantal verschillende fauteuils verzameld die allemaal op hun eigen manier hip, trendy zijn en ook nog eens ontzettend lekker zitten. Welke zou het beste in jouw huiskamer passen?

 

  • Relaxfauteuil

Een fauteuil met de mogelijkheid ook languit te kunnen liggen is de perfecte oplossing voor iedereen die graag languit op de bank ligt, maar deze niet graag deelt met anderen. De naam, relaxfauteuil, zegt het eigenlijk al: deze liggende fauteuil is perfect voor iedereen die even tot rust wil komen.

 

 

  • Het strakke, moderne model 

Welke fauteuil het beste bij jouw interieur past hangt natuurlijk geheel af van jouw inrichting. Heb je een wat strakker en moderner interieur, dan past een strakkere fauteuil hier beter bij. Een basic model met strakke lijnen en in simpele kleuren zal het in veel verschillende huishoudens goed doen. 

  • De trendy fluwelen fauteuil 

Fluweel is de laatste jaren hipper dan hip en elk trendy persoon zal vast iets van fluweel in huis hebben. Een fluwelen bank in een hippe kleur als roze of groen is het dan ook helemaal voor iedereen die een trendy woonkamer wil. Daarnaast gaat roze ook nog eens ontzettend goed met goud, dus een roze exemplaren met gouden poten is dan extra leuk. Tip voor alle (semi-)influencers: zo’n roze fauteuil is echt ontzettend Instagrammable.

  • De hangstoel 

Persoonlijk vind ik een hangstoel heerlijk om me even af te kunnen zonderen van mijn omgeving. Het hangende gevoel ervaar je nou eenmaal niet zo snel, dus het is heerlijk om zachtjes heen en weer te kunnen aangezien je toch hangt. Zit extra lekker met wat gezellige kussentjes en een zacht dekentje. Zie jij jezelf hier al een boekje lezen? 

  • Het gevlochten model 

Als je een beetje houdt van een beachy look, dan is een gevlochten model echt wat voor jou. Een luchtige stoel waar je heerlijk in kunt chillen. Door het vlechtwerk is hij licht en verplaats je hem gemakkelijk binnen je huis. 

  • Art deco 

Ken je de art deco stijl nog? Deze stijl is oorspronkelijk lang geleden ontstaan, hij maakte zijn hoogtijdagen mee van 1910 tot 1940, maar is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Art deco brengt een retro gevoel met zich mee – denk aan oude lp spelers, de geruite armleuningen en ‘oud’ behang. 

  • Draaifauteuil 

Wie lekker in zijn fauteuil wil ploffen maar ook graag flexibel wilt zijn, is een draaifauteuil echt wat voor jou. Ook voor wiebelende mensen die slecht zijn in stil zitten, is een draaifauteuil een goede optie. Zo kun je je blijven bewegen, zonder vervelend te zitten. Een draaifauteuils daarnaast ook nog eens ontzettend praktisch, omdat je hem makkelijk kunt verdraaien zonder dat je met de hele stoel hoeft te slepen. 

Gebruikte bron: Pinterest