Zo geef je sfeer aan je woonkamer 

De woonkamer is de plek waar je dagelijks binnen stapt en lekker tot rust komt. Dit is dan ook vaak de plek in huis waar iedereen samen komt. Het is niet voor niets de meest centrale plek in huis. Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat deze plek extra gezellig wordt. Zo gezellig dat je buren, vrienden en familie je er complimenten over zullen geven? Wij geven je 6 tips voor het creëren van een rustige en warme sfeer in de woonkamer. 

#1 Ronde vormen 

Liefde is huis heeft heel erg te maken met vormen. Zo hebben enorm veel mensen vierkante meubels in huis, dit is niet erg. Maar wissel ze af met ronde vormen. Denk hierbij een aan bijzet krukje of een riverdale salontafel met mooie ronde vormen. Ook kan het helpen om mooie vazen neer te zetten, deze zijn over het algemeen al rond van zichzelf. Zorg ook voor leuke kussens en bloempotten en misschien een leuke poef. 

#2 De juiste lamp 

Het is best moeilijk om de juiste lamp te vinden voor in de woonkamer. Hier hebben enorm veel mensen moeite mee. Maar verlichting is o, zo belangrijk is huis. Want hiermee kan je extra sfeer creëren. Je kan spotjes in het plafond plaatsen bijvoorbeeld of zet een mooie staande lamp uit. Een lamp hoeft niet op te vallen, maar schittert juist door zijn simpelheid. 

Mocht je het moeilijk vinden kan je ook kiezen voor mooie woodwick kaarsen of misschien een gashaard die sfeer geeft in je woning.  

#3 Een kleurenpalet 

Wil je dat jouw woning een bepaalde uitstraling heeft en sommige kleuren vaker terugkomen? Of dat het een mooie eenheid wordt aan kleuren? Dan moet je zeker een kleurenpalet maken. Kies voor 3 basiskleuren die goed bij elkaar aansluiten maar ook wel verschillend zijn. Hieronder kan je nog weer kiezen voor 3 warme ondertonen, dit zijn vaak crèmekleurige tonen. Hiermee maak je echt een sfeervolle woonkamer. 

#4 Harmonie in de woonkamer 

In de vorige alinea zeiden we het al een beetje. Maar zorg voor een bepaalde eenheid in je woonkamer. Dit kan een bepaald meubelstuk zijn, een aantal kleuren of een vloerkleed die alle stijlen samenbrengt. Het is best moeilijk om dit allemaal zelf te bedenken en daarom schakelen veel mensen een stylist in die ze hierbij helpt. 

#5 Open ruimtes 

Het is een gewoonte van ons wanneer we opruimen om alles weg te stoppen achter bijvoorbeeld een deur. Wanneer je iets niet ziet dan is het opgeruimd. Maar je mag best laten zien dat er gewoond wordt in huis. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een openkast neer te zetten met herinneringen of zelfs speelgoed. Tover jouw rommel om tot pronkstukken in de woonkamer. 

#6 Gezellige accessoires 

Nu komt het moment dat je het af gaat maken. Dit kan je heel simpel doen door alles aan te kleden. Dit doe je vaak met kaarsen, een vloerkleed of heerlijke kussens op je bank. De accessoires zorgen er vaak voor dat je woning niet koud en kil aan voelt. Ook een bos met verse bloemen kan zeker zorgen voor heel wat sfeer in jouw huis.