4 x: bizarre verhalen van miljonairs

Voor veel mensen klinkt het worden van een miljonair als een droom, maar er zijn -helaas- ook veel voorbeelden waarbij het niet helemaal goed gaat. Onder miljonairs zijn er namelijk een paar bizarre verhalen bekend, waarbij miljonairs zijn bestolen, afgeperst, bedreigd, of juist alles zijn verloren. En dat allemaal om ‘wat’ geld! Benieuwd naar bijzondere verhalen van miljonairs? Wij sommen de vijf meest spraakmakende voor je op.

Geloof het of niet, maar cijfers laten zien dat 70% (!) van de loterijwinnaars uiteindelijk weer blut wordt. Waarschijnlijk omdat ze in één keer een grote smak met geld krijgen, maar op dat moment geen idee hebben hoe ze met een bedrag van die schaal om moeten gaan.

Marva Wilson

Marva Wilson stond bekend als een lieve oma uit Kansas City, Amerika. In de loterij won ze maar liefst twee miljoen Amerikaanse dollars. Helaas was dit maar van korte duur: een vriend van de familie lichtte Wilson op en uiteindelijk bleef ze met niets achter. Inderdaad – dat klinkt ontzettend zielig, en dat is het ook, maar het wordt nog erger: uiteindelijk vloog Wilson, door de oplichting, zelf vijf jaar lang de cel in. Ouch

Hij verloor uiteindelijk meer dan 25 miljoen in één klap. Zo was één van de meest vermogende pokerspelers ooit, in een mum van tijd blut

Archie Karas

Van professionele pokerspelers hoor je vaak alleen de succesverhalen, maar er zijn ook een heel aantal schandalen waarbij professionele pokeraars alles verloren wat ze eerder bij elkaar hadden gespeeld. Maar in de wereld van casino’s gaat het om het nemen van risico’s, en die kunnen goed of slecht uitpakken. Voor Archie Kras was echter het tweede scenario het geval, hij verloor maar liefst 40 miljoen. Het zielige aan dit verhaal is ook nog eens dat hij die 40 miljoen net een paar weken ervoor bij elkaar had geharkt, omdat hij daarvoor veel lang blut geweest was. Zelf ook aan het gokken geslagen? Doe dit dan wel altijd veilig, zoek bijvoorbeeld online naar een gids op het gebied van legaal gokken.

burned 100 US dollar banknotes

Ronnie Music Jr.

Je kunt veel dingen met het geld van een gewonnen loterij doen. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in goede doelen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om je geld te investeren in een illegale sector, zoals drugshandel. Deze keuze maakte Ronnie Music Junior nadat hij ruim 2,5 miljoen Amerikaanse dollars won in de staatsloterij van Georgia. Doordat hij zijn geld investeerde in de methamfetamine, belandde hij in een illegale drugswereld en werd uiteindelijk gepakt. Hierdoor verloor hij niet al zijn geld, maar kreeg hij ook 25 jaar celstraf.

Erick Lindgren

Erick Lindgren was jarenlang één van de meest succesvolle pokerspelers van de wereld. In 2008 werd hij zelfs verkozen tot WSOP Player of the Year. Het leek jarenlang goed te gaan, tot het op een gegeven moment Black Friday was. Omdat Lidgren overmatig veel wedde op sport, verloor hij veel geld. Uiteindelijk zoveel, dat hij zelfs een faillissement moest aanvragen. Hij verloor uiteindelijk meer dan 25 miljoen in één klap. Zo was één van de meest vermogende pokerspelers ooit, in een mum van tijd blut.