5 Veiligste Auto’s van 2020

Wanneer je een auto uitzoekt, ga je ervan uit dat deze veilig is. In Europa worden dan ook geen onveilige auto’s verkocht, daar zorgen de instanties wel voor. En dat is ook de reden waarom een APK (Algemene Periodieke Keuring) verplicht is wanneer de auto enkele jaren oud is. Maar wil je nu absoluut de veiligste auto, kies dan één van deze 5. Dit zijn namelijk de veiligste auto’s van 2020.

1. Volkswagen ID.3

De nieuwste Volkswagen scoort in 2020 5 sterren in de NCAP veiligheidstest. Dit is de test die alle auto’s in Europa moeten ondergaan. De ID.3, een volledig elektrische auto, scoort op alle onderdelen ruim voldoende tot uitstekend. Veiligheid van bestuurder is met 87%, passagiersveiligheid scoort zelfs een 89%, dat is het hoogste van dit jaar. Ook qua veiligheidsback-up (dus welke technologieën er gebruikt worden om het rijden ‘over te nemen’ wanneer de bestuurder een fout maakt), scoort met 88% het hoogste. Veiligheid van voetgangers is het enige mindere punt, maar nog steeds voldoende met 71%.

2. Toyota Yaris

De Toyota Yaris is weliswaar een compacte auto en gaat al heel wat jaren mee, maar scoort altijd goed op veiligheid. Dat is bij andere kleinere auto’s wel eens minder. Ook de Yaris krijgt in 2020 vijf sterren in de NCAP test. Bestuurdersveiligheid scoort 86%, passagiers doen het met 81%. De back-up voor veiligheid zit ook wel snor met 85% en voetgangers komen er met 78% ook best goed vanaf bij de Yaris.

Toch een ongelukje met een veilige auto? Het kan gebeuren! Goed verzekeren blijft daarom een must, check hier wat dat voor een compacte auto als de Yaris zou kosten.

3. Honda Jazz

Ook de compacte Honda Jazz krijgt 5 sterren van de NCAP en scoort overall gewoon erg goed op veiligheid. Voor bestuurders is dat een keurige 87%, passagiers komen er met 83% ook goed vanaf. De Jazz scoort het hoogst op de veiligheid voor voetgangers: 80%! Qua back-up voor je veiligheid is 76% nog steeds prima natuurlijk.

4. Mazda MX-30

De Mazda mag ook op 5 sterren rekenen van de NCAP, de verschillen zijn dan ook klein. De Mazda scoort wel als beste van nieuwe auto’s in 2020 qua veiligheid voor de bestuurder: 91% maar liefst. Voor passagiers is dat 87%, maar voor voetgangers scoort de MX-30 het minst met 68%, wat natuurlijk nog steeds voldoende is. Qua back-up scoort de MX-30 ook als minste: 73%, wat ook nog niet verkeerd is.

Of een wa autoverzekering de beste keuze is voor bijvoorbeeld de MX-30, dat bekijk je gemakkelijk online!

5. Mercedes-Benz CLA

Tot slot de auto die in 2019 als beste uit de test kwam, in 2020 zijn er tot dusver weinig auto’s (opnieuw) getest. De CLA van Mercedes-Benz mag ook op 5 sterren rekenen van NCAP, dit komt door 96% score op de veiligheid van de bestuurder, 91% voor passagiers en maar liefst 91% voor voetgangers. De back-up is met 75% ook prima op orde.

Maar, de CLA is dan ook de duurste auto uit het rijtje, al scheelt het niet veel met de ID.3, in de standaard uitrusting. Sommige mensen vinden dat je dan ook iets mag verwachten. De CLA lijkt dat in ieder geval waar te maken.