Dit zijn de rijkste voetbalclubs van Nederland

We zijn er allemaal benieuwd naar, wat zijn de rijkste clubs van Nederland en wat doen ze met dat geld?

Ajax

Dat Ajax niet bepaald elk dubbeltje hoeft om te draaien snappen we allemaal. De club doet het al jaren goed en de afgelopen jaren ook steeds beter. Bijvoorbeeld internationaal. Met een paar overweldigende overwinningen in de Champions League, goede prestaties in de Eredivisie en de KNVB Beker. Ze boekten een winst van 51,9 miljoen. Dat is niet mis voor Nederlandse club. Ajax draait in het seizoen 18/19 het beste seizoen van deze eeuw, zeggen ze zelf. Anderen zijn bang dat ze zelfs te rijk worden voor een Eredivisieclub.

PSV

Ook PSV is een van de grotere clubs in Nederland. Hoewel ze vaak gewaagd zijn aan de clubs zoals Ajax is toch hun omzet een stuk lager dan bij de Amsterdamse collega’s. De netto winst van PSV was in het afgelopen seizoen 4,6 miljoen. Natuurlijk veel geld, maar niet zo’n enorm bedrag als bij concurrent Ajax. Waar dat verschil voornamelijk in zit is de omzet vanuit de Champions League. Daar excelleerde Ajax en bleef PSV achter.

PSV zal echter over een paar jaar financieel onafhankelijk zijn. Sinds de deal met de Eindhovense gemeente in 2011 is PSV aan het bouwen naar een stabiele status. Eerder kwam het stadion al in het nieuws vanwege vernieuwingen. De schermen in het stadion zijn van LED verlichting. De Leddisplayexpert BV heeft ook LED boarding aangelegd en ook lichtshows laten spelers en toeschouwers in verbazing toekijken. Het lampensysteem kost zo’n een tot anderhalf miljoen euro, maar het is voor veel PSV fans een reden om eerder naar het stadion te komen.

Feyenoord

Voor de club uit Rotterdam is er nog net een positief resultaat behaald, wat ook niet alle eredivisieclubs kunnen zeggen. Feyenoord heeft ongeveer een half miljoen euro winst overgehouden aan het seizoen 18/19. Niet echt om over daken te schreeuwen, maar ten minste niet negatief. De club kreeg echter wel een klap omdat het bijna zes miljoen minder winst draaien dan was verwacht. In het seizoen 17/18 was Feyenoord nog de club met de meeste omzet in Nederland. Dat kwam neer op 99,4 miljoen. Een jaar waarin Feyenoord het financieel en sportief gezien, beter deed.