5 vette alternatieven voor de klassieke kerstboom

Heb je dit jaar geen zin om alle dennennaalden elke dag op te vegen of wil je gewoon eens iets anders? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor de traditionele kerstboom om op te tuigen dit jaar!

Houten kerstboom

Tuurlijk, kerst is hartstikke leuk en gezellig en zo’n boom hoort er ook wel bij, maar het geeft behoorlijk wat troep, het duurt een tijd voordat je hem hebt versiert en het aftuigen ervan is ook nooit een pretje. Gelukkig kan je met een paar stukken hout een hele simpele en toch ook mooie kerstboom fabriceren. Gewoon lekker zelf!

Alternatief voor kerstboom: ter vervanging van je groene spar, een creatieve uitlating en een gezellige sfeer op een andere manier. De houten kerstboom is milieuvriendelijk, makkelijk in elkaar te zetten en geeft je woonkamer een bijzondere kerstsfeer. Een houten kerstboom kan je zelf in allerlei vormen in elkaar timmeren, maar je kan er ook eentje kant en klaar kopen. De meest bijzondere versie van deze boom is de houten spiraal. Deze boom begint bovenaan smal en loopt in een mooie spiraal naar beneden. Je kan de boom versieren met kleine houten ornamenten in verschillende kleuren. De houten kerstboom is minimalistisch, maar toch gezellig. Perfect voor als je niet houdt van te veel poespas, maar toch een mooie boom in huis wil hebben.

De stoffen kerstboom

Als we een kerstboom van hout kunnen maken, dat moet dat toch zeker ook van stof kunnen. Ook met dit materiaal kan je alle kanten op. Vind je het leuk om een grote boom in elkaar te zetten, kan je ervoor kiezen om de takken van de boom op te vullen als kleine kussentjes. Zo kan je daadwerkelijk een hele boom in elkaar zetten van stof. Heb je nou ook weer niet zo veel vrije tijd, kan je ook werken met lapjes stof en de kerstboom aan de muur hangen. Zo heb je een platte variant van de kerstboom die weinig ruimte inneemt, maar er toch gezellig uitziet! Je kan deze lapjesboom ook nog versieren met je eigen gemaakte stoffen kerstballen en ornamenten. Daar gaat wel opnieuw tijd in zitten, maar voor je alternatieve kerstboom moet je wat overhebben.

Boom van takken

Een kerstboom van kersttakken? Is dat niet een gewone groene kerstboom? Ja, dat klopt, maar niet in volle glorie zoals je hem gewend bent. Je kan heel eenvoudig een kerstboom maken van verschillende groene takken. Hang deze takken bijvoorbeeld op aan de muur. Zo houdt je de kerstboom lekker plat, maar heb je toch nog wat dennentakken in huis. Zo kan je ook genieten van die lekkere kerstgeur van de takken. Het leuke aan een boompje van takken is dat je deze paar takken toch nog leuk kan versieren met kerstballen of andere prullaria. Hang bijvoorbeeld ook een lichtjesslinger op en maak een klein stammetje aan de onderkant, zodat je toch het idee hebt dat je een echte kerstboom in huis hebt.

Lichtjesboom

Zoals met de stofjesboom of boom van takken, kan je ook een kerstboom fabriceren vanuit alleen maar lichtjes. Niets is gezelliger of meer in de kerstsferen dan een lichtjesslinger. Het is gemakkelijk, het staat gezellig en je kan er alle vormen mee maken die je maar wil. Geen zin in een kerstboom van lichtjes? Dan maak je er toch een grote sneeuwpop van! Alles kan met een paar slingers van kerstverlichting.

Je kan zelfs met de keuren spelen. Een groene lichtjesboom is zo geregeld, een witte sneeuwpop, een gele kerstklok. Je kan tegenwoordig van alles met de lichtsnoeren en de kleuren. Zelfs het snoer wordt in de kleur van het licht geproduceerd voor een nog mooie effect van de lichtjes. Hang de lichtjes eenvoudig op aan de muur, maak er je eigen gewenste vorm van en je kerstboom staat! Geen gedoe, geen naalden, deze kerstboom neemt geen ruimte in beslag en toch staat hij heel gezellig! Maak je kamer bijvoorbeeld helemaal af met nog meer lichtjes rond de televisie, de eettafel of met wat gezellig waxinelichtjes. Jij komt in ieder geval de kerst goed verlicht door.

Drankflessen kerstboom

Vooral voor de jongeren onder ons die nog wel een verzameling van lege drankflessen hebben staan, is dit een goede recycletip. Bovendien staat het nog leuk ook! Je kan deze kerstboom gemakkelijk in elkaar zetten als je genoeg lege flessen in huis hebt. Je kan deze kerstboom indelen zoals jij het wil. Donkere wijnflessen op de onderste tree, witte wijnflessen op de tree daarboven, bierflesjes op de uiteinden van de takken en een mooie fles likeur als piek. Je kan er van alles mee doen. Maar hoe zet je zo’n boom in elkaar? Door de flessen op elkaar te stapelen kom je er inderdaad niet.

Een kerstboom van drankflessen kan je het best in elkaar zetten met een flessenhouder. Zo voorkomen je te alle tijden dat al die flessen en jouw unieke creatie bij het minste of geringste naar beneden kletteren en er een glasfestijn van maken. Zo’n kerstboomflessenhouder kan je overal kopen. De houder heeft allemaal stokjes waar je de drankflessen in kan steken zodat ze goed kunnen blijven staan. Wil je er een klein beetje extra moeite in steken? Koop dat kleine losse led lichtjes die je in de flessen kan stoppen. Zo hebben de flessen een nog mooier effect door de lichtjes. Slinger er nog wat kerstverlichting omheen en het feest is af. Jouw eigen creatieve kerstboom. Tijd voor een welverdiend drankje.