5 Voordelen van sim-only abonnementen op een rij

Misschien ben je niet helemaal thuis in de wereld van tech en gadgets, maar dan heb je waarschijnlijk alsnog wel eens van sim-only abonnementen gehoord. Dit is een abonnementsvorm die vele voordelen kent, waarvan we de vijf beste voor je op een rij hebben gezet. Daarnaast leggen we ook het verschil tussen sim only en prepaid uit. Zou het ook wat voor jou zijn?

  1. Niet betalen voor een nieuwe telefoon

Bij sim only betaal je alleen voor je belminuten, kosten voor sms en kosten voor internet. Je hoeft niet voor je telefoon te betalen bij de kosten voor je abonnement. Dat komt omdat de telefoon bij het afsluiten van het abonnement dan vak al is afbetaald. Dat maakt vaak dat de kosten van het abonnement maandelijks een stuk lager uitvallen.

  1. Maandelijks opzegbaar

In veel gevallen zijn sim only abonnementen maandelijks opzegbaar. Er is immers niets wat nog afbetaald moet worden (zoals een telefoontoestel). Vaak kun je zelf kiezen of je gaat voor een abonnement van 12 maanden, 24 maanden of een maandelijks opzegbaar abonnement.

  1. Flexibel

Vaak zijn sim only enorm flexibel en dat is waarom veel mensen hier dan ook de voorkeur aan geven. Je kunt ze gemakkelijk aanpassen, vaak zelfs online. Wanneer je het maar wil, pas je je belminuten, sms’jes en internetdata aan en past de prijs van je abonnement zich automatisch aan.

Een ander groot voordeel aan een sim only abonnement is dat je je oude telefoontoestel gewoon kunt behouden. Je hoeft niet bij elk nieuw abonnement ook een nieuw toestel aan te schaffen.

  1. Datanetwerk verlagen

Wanneer je 4G of 5G eigenlijk niet nodig hebt omdat je niet veel snelheid gebruikt, dan kun je het datanetwerk van jouw telefoon ook verlagen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om in plaats van 4G of 5G enkel gebruik te maken van 3G. Zo bespaar je op een gemakkelijke manier in de koten.

  1. Je kunt je oude toestel houden

Een groot voordeel van een sim only abonnement is ook dat je je eigen telefoontoestel gewoon kunt houden, en niet om de zoveel jaar weer een nieuw toestel moet aanschaffen, wat uiteindelijk juist hoger in de kosten zou kunnen gaan lopen dan wanneer je een toestel koopt als je het nodig hebt.

Verschil tussen sim only en prepaid

Sim only kent dus heel wat voordelen. Toch verwarren veel mensen het met prepaid, of begrijpen ze niet wat het verschil tussen de twee precies is. De twee hebben immers ook een grote overeenkomst: zowel bij een sim only abonnement als bij prepaid koop je bij je provider alleen een simkaart, en geen telefoon. Voor een werkend toestel word je dus geacht zelf te zorgen. Het verschil? Bij prepaid koop je vooraf een tegoed, waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten. Is dit tegoed op, dan kun jij niemand meer bereiken. Bij een sim only abonnement blijft het mogelijk om andere mensen te bellen of sms’en, alleen zullen er wat extra kosten bovenop je maandelijkse abonnementskosten komen.