6 unieke manieren om Nederland te (her)ontdekken

Nu we door corona wat lastig op vakantie kunnen, is het leuk om Nederland te gaan ontdekken. Want Nederland is meer dan Amsterdam, de Keukenhof en de Efteling. Daarom duiken we in deze blog in een aantal unieke manieren om Nederland te ontdekken. Dus laat je inspireren door deze blog om lekker uniek op pad te gaan deze lente!

Op vakantie in eigen land dus. Voor corona werd dit nog een staycation genoemd. Een hippe term voor mensen die vakantie een jaartje oversloegen en daarom in eigen land op pad gingen. Maar aangezien we door de corona-crisis allemaal een staycation hebben, wordt het tijd om met wat leuke manieren ons eigen kikkerlandje te ontdekken.

  1. Ontdek Nederland op de fiets

Nederland heeft de meeste fietspaden van heel de wereld. Er ligt meer dan 35.000 kilometer aan fietspad in Nederland. En dat is meer dan dat jij in jouw meivakantie kunt afstruinen. Maar Nederland op de fiets ontdekken is wel heel erg leuk. Of je nu je eigen fiets pakt of bijvoorbeeld kiest voor ebike huren ergens op locatie. Als je bijvoorbeeld gaat voor de elektrische fiets met Bosch middenmotor zal je niet eens moe en bezweet worden. Fietsen mag tenslotte leuk zijn, ook als je tegenwind hebt.

  1. Bezoek de Hanzesteden van Nederland

De Hanzesteden is een unieke verbond van vroeger. In Nederland, Duitsland en België waren steden met elkaar verbonden door water. Amsterdam is geen Hanzestad, maar bijvoorbeeld Zwolle, Harderwijk en Deventer wel. Deze steden zijn perfect voor geschiedenisliefhebbers, maar ook voor shopaholics en mensen die van lekker eten houden. Nu in corona-tijd zijn er veel stadswandelingen te vinden waarbij je ook lekker kunt eten onderweg. Ideaal dus!

  1. Haring happen in typisch Nederlandse vissersdorpen

Urk kennen we natuurlijk allemaal en daar zag het voor corona zwart van de mensen. Maar wie liever geen menigte wil tegenkomen kan ook kiezen voor Elburg, Marken of Harlingen. Ook hier vind je heerlijke verse vis, denk aan haring. Maar ook klederdracht, klompen, tulpen en molens. Een ouderwets dagje Holland!

  1. Doe de molentour

In Schiedam vind je maar liefst zeven molens. Heb jij weleens een molen van dichtbij gezien, laat staan erop geweest? Met corona kan het zijn dat je een tijdslot moet afspreken, maar dan kun je Molen de Walvisch, een museum, bekijken. Of wandel langs de 7 molens in Schiedam. Want Kinderdijk of de Zaanse Schans die zijn voor de toeristen.

  1. Wandelen op de Veluwe

Als iets een corona-uitje in Nederland kan zijn, dan is het wel wandelen op de Veluwe. De Veluwe is een uitgestrekt natuurgebied in het oosten van Nederland. Je hebt de Veluwezoom of je kunt een kaartje kopen om park de Hoge Veluwe te bezoeken. Niet raar opkijken als je oog in oog met herten staat. Die wonen hier namelijk!

  1. Uitwaaien aan zee

Wie denkt dat de zee alleen lekker is voor warme dagen heeft het goed mis. Je kan namelijk ook geniet van de zee in de lente, herfst of winter! Lekker uitwaaien, haal lokaal een warme chocolademelk of neem een kan koffie mee vanuit huis.