Beste Zorgverzekering 2020: het overzicht

Het is hét moment waarop we te weten komen wat de zorgverzekeringen het komend jaar gaan doen: Prinsjesdag. Dan wordt de rekenpremie, waar zorgverzekeraars hun premie grotendeels op baseren, bekend gemaakt. Niet lang daarna maken de zorgverzekeraars hun premies voor het komende jaar bekend en is het mogelijk om over te gaan stappen. En al is 2020 pas ruim 5 maanden oud, het lijkt erop dat de premies in 2021 wel hoger uit gaan vallen. Naast premie is het natuurlijk ook heel belangrijk wat er vergoed wordt, en hoe een zorgverzekeraar scoort qua service bijvoorbeeld. Wij zetten de beste zorgverzekeringen van 2020 op een rijtje, zodat je voor 2021 een betere keuze kunt maken!

De goedkoopste: Zilveren Kruis Ziezo

In 2020 is Zilveren Kruis Ziezo Selectief veruit de voordeligste zorgverzekering met een goede dekking. Het merk Ziezo is gericht op de consument die zoveel mogelijk zelf regelt voor een lagere prijs, zo regel je bij Ziezo alles online. Ze beloven binnen 3 dagen declaraties uit te betalen. De grootste restrictie zit hem in de beperking van het aantal zorgverleners waar je 100% vergoeding krijgt. Dus het is goed om te kijken of die lijst voldoet aan jouw wensen en eisen.

Zorg in alle ziekenhuizen: Ditzo Goede Keuze

Bij de zorgverzekering van Ditzo hebben ze een contract met alle Nederlandse ziekenhuizen en huisartsen, hier krijg je dus altijd de maximale vergoeding. Je kunt dus zonder zorgen overal terecht voor die zorg. Voor andere zorg geldt wel een lijst met gecontracteerde zorgverleners, maar deze is vrij uitgebreid. Daarnaast krijg je bij Ditzo gratis Pechvogelhulp. Daarmee krijg je binnen Nederland tot €10.000 kosten vergoed voor tandarts en/of fysiotherapie na een ongeval.

De beste, vrije keuze voor de laagste prijs: OHRA

Bij OHRA krijg je bij elke basisverzekering 100% vrije zorgkeuze. Geen gedoe met gecontracteerde partijen, je mag overal aankloppen en krijgt dan ook altijd de maximale vergoeding. Dat zorgt voor geen verrassingen achteraf. OHRA rekent voor deze zorgverzekering gemiddeld €5 per maand minder dan andere partijen en is daarmee de goedkoopste in zijn soort. Bovendien biedt OHRA service via verschillende kanalen, dus ook als je er online niet uitkomt, kun je ze gewoon bellen en helpen je ze verder.

De beste in aanvullende verzekeringen: FBTO

Het vergelijk verzekering doe je niet alleen op basis van het basispakket. Veel mensen hebben ook een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor de tandarts, maar ook (extra) fysiotherapie, kraamzorg, een vergoeding voor hulpmiddelen zoals bril of lenzen, etc. Bij FBTO stel je je verzekering precies zo samen als jij wil, je hebt de keuze uit 11 modules waardoor je niet betaalt voor zorg die je niet gebruikt. Bovendien bepaal je bij FBTO zelf wanneer je je premie betaalt en kun je je eigen risico in termijnen betalen. Standaard zit in het basispakket een vergoeding voor zorg bij gecontracteerde partijen, maar tegen extra betaling kun je ook kiezen voor vrije keuze zorg.

De keuze voor een zorgverzekering is erg persoonlijk. Je wensen en eisen zullen in de loop der jaren ook wijzigen. Ben je jong en kom je nooit bij een dokter of het ziekenhuis, dan betaal je wellicht graag zo min mogelijk. Word je ouder, dan kan het zijn dat je meer zorg gebruikt en dus beter voor een andere, duurdere verzekering kiest. Overigens betaal je altijd voor de zorg die iedereen nodig heeft, dus de gezonde mensen betalen mee voor degenen die meer zorg nodig hebben. Je krijgt dus geen geld terug als je een jaar lang geen zorg nodig hebt gehad.