De 5 Populairste Instrumenten Om Te Leren In Nederland

Veel mensen lopen met de gedachte rond om een muziekinstrument te bespelen. Voor sommigen blijft dit bij denken, vaak omdat ze bang zijn dat het moeilijk is en ze het toch nooit zullen leren. Anderen hebben geen zin of tijd om er aan te beginnen. En dat is zonde. Want het bespelen van een muziekinstrument heeft ook veel voordelen, zo is het goed voor je motoriek, je geheugen en tegen stress. Bovendien is er een sociaal aspect als je in een band of orkest zou gaan spelen. Weet je nu niet waar te beginnen? Deze 5 instrumenten zijn populair om te leren in Nederland, er zit ook vast iets voor jou bij.

Gitaar

De gitaar is een instrument dat bij velen tot de verbeelding spreekt; sommige van de grootste artiesten zijn gitaristen. Of je nu kiest voor de elektrische gitaar om de vetste gitaarsolo’s ten beste te kunnen geven, of voor de meer ingetogen akoestische variant, iedereen kan het leren. Ook is het nu een ideaal instrument om te leren, met online gitaarles kun je dit geheel coronaproof leren.

Piano

Denk je nu meteen: piano, dat is saai! Dat is dus helemaal niet, want ook met piano kun je heel veel kanten op. Klassieke stukken zitten boordevol uitdagingen, maar ook in andere muzieksoorten is de piano niet weg te denken. De klassieker  November Rain’ van Guns ’n Roses draait om de piano, maar ook Guus Meeuwis kan niet zonder zijn vaste pianist.

Zingen

Leren zingen is eigenlijk ook een instrument leren bespelen: je stem is je instrument en je moet ook leren hoe je die kunt gebruiken. Misschien is dit wel de meest laagdrempelige manier van muziek leren maken, je stem heb je tenslotte altijd bij je en je hoeft geen instrument of iets aan te schaffen. Bovendien: van iedere band is de zanger of zangeres vaak het meest bekend! Ook dit is heel goed online te leren, waardoor zanglessen ook gemakkelijk door kunnen gaan, ook al kun je elkaar niet fysiek zien.

Drummen

Hier maak je niet alle buren en huisgenoten even blij mee, maar als het gaat om iets tegen stress dan staat drummen toch wel hoog op het lijstje. Even lekker knallen en legaal ergens op meppen kan ooit heel fijn zijn. En ook voor drummers zijn vaak mooie solo’s weggelegd, denk maar aan ‘In the air tonight’ van Phil COllins.

Viool

Tot slot de viool: een delicaat instrument dat vaak wordt geassocieerd met klassieke muziek. Maar in de elektrische variant kun je hier ook hele mooie andere muziek mee maken.