Dit kun je allemaal met stickers in 2020

Met je bedrijf wil je bij je klanten een bepaalde indruk achterlaten. Of dat nou bij klanten, of eventuele toekomstige klanten is. Jouw bedrijf verdient aandacht en herkenning en die creëer je door gebruik te maken van de marketing. Het is in dit geval slim om een eigen huisstijl te ontwerpen, waarmee je je kunt onderscheiden andere bedrijven .Die je vervolgens door kunt laten komen in verschillende merchandise, zoals bij stickers drukken. In dit artikel geven wij je een aantal voorbeelden van wat er anno 2020 allemaal mogelijk is op het gebied van stickers en stickers laten drukken.

 Waarom stickers?

Wat maakt nou dat stickers zo handig kunnen zijn voor jouw bedrijf? Nou, wanneer je stickers plakt op iets wat je vaak gebruikt, dan zie je het vaak. Het brein werkt nou eenmaal zo dat je bij meerdere malen waarneming van iets dit op een gegeven moment gaat herkennen en onthouden. En dat wil je! Stickers genereren aandacht, en dat zorgt voor een grotere kans van aankoop van jouw dienst of product.

 Wat voor stickers zijn er allemaal mogelijk?

Autostickers

Als je veel in de auto rijdt, kom je onderweg veelmensen tegen.Wanneer je eenbestickerde auto hebt valt dat op,dus zullen mensen in ieder geval even aandacht hebben voor je stickers, wat vervolgens zorgt dat ze het merk van de sticker(advertentie) makkelijker zullen herinneren. Hoe groot jouw stickers moeten zijn, ligt natuurlijk volledig aan jouw bedrijf.

‘Gewone’ stickers

De stickers zoals we ze al jaren kennen kunnen natuurlijk niet achterblijven. De laatste jaren is het steeds meer een trend om je laptop te beplakken met stickers (zie onderstaande foto). Met gewone stickers kunnen ook notitieboekjes, andere boeken, make-updoosjes of -je kunt het zo gek niet bedenken- beplakt worden. ‘Gewone’ stickers zijn er in allerlei verschillende vormen en maten.

afstandswerk, bedrijf, beeld

Textielstickers

Textielstickers, of patches, zijn een hele leuke en creatieve manier om meer aandacht te genereren voor je bedrijf of product. Wanneer je deze verkoopt of gratis aan klanten meegeeft is de kans groot dat zij deze op hun kleding zullen bevestigen (bijvoorbeeld op de rug van een spijkerjasje, op een Eastpak of op hun etui) en dat dit ook door veel anderen zal worden gezien. Han-dig!

Tattoostickers

Wist je dat je ook stickers kunt laten ontwikkelen die je op je lichaam kunt plakken en die zich ontwikkelen als tattoo? Grappig idee om reclame te maken voor je product of bedrijf, maar ook geinig om je partner een keer mee in de maling te nemen. Vooral kinderen vinden dit vaak ontzettend leuk, maar volwassenen natuurlijk net zo goed.

Raamstickers

Wanneer je een fysiek pand hebt, bijvoorbeeld een winkel, dan zijn raamstickers een hele goede optie om op een relatief makkelijke manier heel veel aandacht te kunnen krijgen.

Tip: bestel veel!

Bij veel merchandise-items zoals stickers of pennen is het vaak relatief gezien een stuk goedkoper om grote hoeveelheden te bestellen. De keerzijde hiervan is echter dat het kan dat je vervolgens eindigt met een grote hoeveelheid aan stickers of andere merchandise waar je vervolgens niet zoveel aan hebt. Om dat te voorkomen kun je van tevoren enquêtes afnemen zodat je eeninschatting kan maken van de hoeveelheid die je nodig hebt.