Dit zijn de 5 vetste tuintrends van 2020

Nu langzaam de temperatuur omhoog kruipt en de bloesem aan de bomen komt, weten we: de zomer is weer in aantocht. En wat betekent dat? Dat je weer volop aan de slag mag met jouw droomtuin. Om jou een eindje op weg te helpen, hebben wij voor jou de 5 vetste tuintrends van 2020 op een rijtje gezet. Lees je mee?

  1. Eco-tuin

In 2020 zijn we bewuster dan ooit van het milieu en de wereld waarin we leven. We zien dat deze milieu- en eco-trend ook in de tuin wordt voortgezet. Want een tuin waar leven in zit, is natuurlijk de allermooiste tuin. In een eco-tuin is het vooral belangrijk dat de natuur lekker haar gang mag gaan. Je kunt bijvoorbeeld je stenen en tegels vervangen voor grondvaste planten. Zodat ze de bodem gaan bedekken. Een natuurtuin is vooral niet netjes en georganiseerd. Je helpt de natuur door de bodem te verrijken en door bijvoorbeeld zo nu en dan wat snoeiwerk te doen. Gebruik natuurbewuste producten die niet chemisch zijn. Milieuvriendelijke materialen, biologisch plantenvoeding, regenwater en insectenhotels. Dat wordt een heerlijke zomer vol met bijen en vlinders!

  1. Je eigen buitenkas

Een kas in je achtertuin, maar dan voor meer dan alleen een moestuin? Dat is hartstikke hip. Je ziet steeds meer restaurants het doen. En jij kunt het ook in je eigen tuin creëren, bijvoorbeeld voor gezellige etentjes met vrienden en familie. Maar het is ook een heerlijke plek voor als het buiten nog net iets te koud is. Het is daar tenslotte een stuk warmer, op een natuurlijke manier. En werk je vaak thuis? Dan kun je ook een thuiskantoor realiseren in een tuinhuis. Maak het af met veel groene planten die perfect passen in een warm klimaat. Denk je trouwens dat je hier per se een grote tuin voor moet hebben? Dat valt gelukkig mee. Er zijn zelfs hele kleine kassen te vinden.

  1. Ontspannen in je eigen tuin

Een tuin met daarin alles om heerlijk te ontspannen, dat is een plek voor de écht levensgenieter. Palmbomen en andere tropische planten zorgen voor het gevoel alsof jij niet langer in Nederland zit. Een heerlijke jacuzzi, grote barbecue en een lange tafel. Zo kun je in jouw tuin het lang volhouden. Alleen of met vrienden! Een ontspannen tuin betekent ook dat je kiest voor planten die niet te veel onderhoud nodig hebben, zoals verschillende soorten grassen. Heb je een mooi gazon? Kies dan bijvoorbeeld voor een elektrische grasmaaier.

Het hele jaar door genieten

Wie denkt dat een tuin alleen wordt gebruikt in de zomer heeft het mis. Je kunt namelijk met een aantal aanpassingen volop genieten van je tuin in de winter. Een warme jacuzzi op een winterse avond. Op een frisse herfstdag genieten in je warme kas en het hele jaar door groen in de tuin waardoor bijvoorbeeld egels zich nestelen in jouw tuin. De tuin is vandaag de dag een verlenging van je woonkamer. En daarmee hebben we een eind gemaakt aan het tijdperk van straattegels en plastic tuinstoelen. Weet jij al wat je met jouw tuin gaat doen? Wij zijn benieuwd!