Dit zijn de beste scooter accu’s van 2020

Als je graag aan je scooter of brommer sleutelt dan weet je dat de zoektocht naar een geschikt onderdeel voor in jouw voertuig soms wat tijd en aandacht vergt. Het vervangen van een accu in jouw scooter of brommer is bijvoorbeeld zo ingewikkeld nog niet, maar de aanschaf van een geschikte accu, die ook nog eens van goede kwaliteit is, is al een stuk moeilijker. Daarom bespreken wij in dit artikel de beste soorten scooter accu’s van 2020.

Het geschikte model accu voor jouw scooter 

Of een accu geschikt is voor jouw scooter, is natuurlijk ook afhankelijk van het model scooter wat je hebt en het merk. De ene scooter is de andere niet, en dit geldt ook voor accu’s. Een nieuwe accu btc scooter kopen vergt andere aandacht dan een nieuwe accu kopen voor een Vespa scooter. Wel zijn er een paar vuistregels waar je op kunt letten als je een nieuwe accu gaat aanschaffen. Check bijvoorbeeld dubbel of de accu wel echt op jouw scooter past, omdat je anders met een probleem komt te zitten als de accu toch niet goed blijkt aan te sluiten. 

Een nieuwe accu kost gelukkig geen vermogen.

Lood accu

Je kunt veel verschillende soorten accu’s gebruiken om te installeren op jouw scooter. De meest gebruikte accu op het moment is de lood accu. Er zijn veel verschillende merken die een lood accu aanbieden, dus het is slim om eerst reviews te lezen per merk voordat je besluit welke jouw het meest geschikt lijkt.

De prijzen

Een nieuwe accu kost gelukkig geen vermogen. Kies je voor een wat goedkoper model, bijvoorbeeld bij een nieuwe accu agm scooter kopen, dan betaal je tussen de 10 en 16 euro voor een nieuwe accu. Valt mee, toch?

Acculader

Wat veel mensen vaak over het hoofd zien bij de aanschaf van een nieuwe accu is dat een acculader ook een heel slimme aankoop is. Dit is te gemakkelijkste manier om verzekerd te zijn van een volle en werkende accu. Hoewel de accu tijdens het rijden met de scooter zichzelf oplaadt, is het alsnog slim om een acculaders met startkabels in huis te hebben. Mocht je accu plotseling toch leeg zijn (bijvoorbeeld omdat je de lampen hebt laten branden), dan kun je hem met behulp van startkabels toch nog starten.