Hoe kun je je loopbaan verbeteren?

Wil jij je loopbaan verbeteren? Wij geven je in dit artikel tips hoe je dat het beste kan doen. Van leiding geven tot meer netwerken, lees dit artikel om uit te vinden wat bij jou past.

Vanaf dat je naar de basisschool gaat ben je eigenlijk al bezig met het opbouwen van je carrière. Zo ga jij jezelf vormen en beschik je over steeds meer kennis. Ook ga jij je vaak naarmate je ouder bent meer interesseren voor iets. Dit kan natuurlijk alle kanten uit gaan, maar je probeert er altijd het beste van te maken. Je loopbaan wordt dit ook wel genoemd, maar hoe kan je er nu voor zorgen dat deze niet stagneert en dat je altijd kan blijven doorleren? Wij geven verschillende tips om je loopbaan verder te verbeteren.

Leidinggevende rol

Je werkt nu misschien al vijf jaar van achter hetzelfde bureau, maar je merkt dat je to bent aan een doorgroei. Ook heb je al weleens van collega’s en vrienden te horen gekregen dat je een goede leider zou zijn. Je gaat in gesprek met je werkgever over een leidinggevende rol en geeft aan dat je hier graag een persoonlijk leiderschap training voor wil volgen. Hij geeft je akkoord en op deze manier kan jij blijven groeien en klimmen op de ladder.

Marketing verbetering

Heb jij een eigen bedrijf? Wanneer je zelf opgeleid bent of misschien wel een volledig eigen bedrijf hebt dan zou het kunnen dat het wat stagneert op den duur. De klanten rollen wat minder makkelijk bij je binnen en je moet echt je best doen om aan werk te komen. Om jou loopbaan weer wat extra leven in te blazen kan je kijken naar je marketing. Hoe ben je vindbaar en wat kan je hieraan doen? Een growth marketing training kan hier bijvoorbeeld enorm bij helpen. Zo leer je alles wat je nodig hebt om jouw onderneming verder te laten groeien.

Netwerk evenementen

Als ondernemer kan je het beste leren van andere ondernemers. Zo zijn er enorm veel netwerk evenementen voor zelfstandig ondernemers. Voor hele grote evenementen, tot kleinschalige bijeenkomsten. Maar ook kan jij zelf een groepje van ondernemers bij elkaar zoeken. Spreek maandelijks een keer met elkaar af via een video-call. Ga in gesprek over cijfers, verzekeringen, marketing en meer. Zo kan jij jouw loopbaan verder verbeteren.

Doelen stellen

Weet jij waar je heen wil? Vaak werkt het werken of ondernemen met een bepaald doel zo veel beter dan wanneer jij lukraak maar wat aan het doen bent. Wil jij helder in kaart krijgen welke kant je op wil met je loopbaan dan zal je moeten beginnen met een doel. Denk hierbij aan een bepaald geldbedrag, of een bereik aan mensen die je wil gaan helpen. Probeer hierbij out of the box te denken.

Neem een coach

Dit is onze laatste tip, maar kan heel erg helpen wanneer jij zelfstandig niet verder komt in je loopbaan. Er zijn loopbaan coaches die je helpen met het maken van de juiste keuzes. Zij leren je bijvoorbeeld meer over jezelf, wat vind je nu echt leuk en waar word je blij van. Maar ook stellen ze samen met jou een plan op voor de toekomst. Wanneer je goed contact hebt met je coach dan zal je hier echt een gelukkiger mens van worden.