Hoe sluit je snel een goede scooterverzekering af?

Gemotoriseerde voertuigen moeten in Nederland verplicht verzekerd zijn. Dat is niet om jou te pesten, dat is juist bedoeld om jou veel problemen te besparen. Ben je namelijk goed verzekerd, dan worden kosten die iemand zou moeten maken om zijn schade te herstellen na een aanrijding die jij veroorzaakt hebt, door jouw verzekering betaald. Word jij aangereden door iemand anders? Dan kun jij diens verzekering gebruiken om jouw schade weer te herstellen. Je merkt het: een verzekering sluit je niet alleen voor jezelf af, maar ook voor een ander. Toch is het niet zo dat je iedere willekeurige verzekering kunt afsluiten om goed verzekerd te zijn. Als je echter onderstaande stappen volgt, kun je vandaag nog een goede verzekering samenstellen. 

Kies wat je nodig hebt

Waarom zou je iets nemen wat je niet nodig hebt en waarom zou je iets laten liggen wat je juist goed kunt gebruiken? Deze vraag is bij een scooterverzekering afsluiten erg belangrijk. Hoe weet je wat je nodig hebt? Door naar de leeftijd van je scooter te kijken. Hoe nieuwer je scooter, hoe beter je hem zou moeten laten verzekeren. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je scooter. Hoe ouder je scooter is, hoe lager zijn dagwaarde is. Loop je dan schade op, dan is de kans groot dat de kosten van het repareren van de schade uitstijgen boven de waarde van jouw scooter. In dat geval is het beter om een andere scooter te kopen omdat dat voordeliger is. 

Wat zijn de mogelijkheden? 

Als je een bromfietsverzekering kiezen gaat, zul je zien dat er drie opties zijn. Is je scooter ouder dan vier jaar, dan heb je enkel de WA-basisverzekering nodig. Deze verzekering dekt enkel de schade die jij aan anderen hebt toegebracht. Is je scooter tussen de twee en vier jaar oud, dan kun je de WA+ Beperkt Casco verzekering nemen. Deze verzekering dekt meerdere vormen van schade, maar niet die jij hebt opgelopen bij een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Heb je een nieuwe scooter, dan kun je het beste kiezen voor de All-risk verzekering. Deze verzekering dekt alle vormen van schade, dus ook de onkosten die jij aan jouw eigen voertuig moet maken omdat je schade hebt opgelopen bij een ongeluk dat je zelf hebt veroorzaakt. Het spreek voor zich dat deze optie de duurste is, maar hou dan altijd in de gaten dat een passende verzekering je altijd geld zal besparen. 

Breid je verzekering uit

Als je de verplichte verzekering eenmaal gekozen hebt, kun je vervolgens nog kijken of je meer aan je verzekering wilt toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Dit hoeft niet, maar je kunt veel profijt hebben van deze verzekering.  Als je op weg bent en je scooter houdt er ineens mee op, dan kun je even met je verzekeringsmaatschappij bellen die vervolgens vervangend vervoer voor je zal regelen. Zo weet je zeker dat je op je plaats van bestemming komt en ook wordt je scooter afgeleverd op de plek waar jij hem wilt hebben. Surf dus even naar de site van je verzekeringsmaatschappij om je polis vandaag nog af te sluiten.