Kledingtips voor mannen: zo kleed je je naar je lichaamsbouw

Wie denkt dat alleen vrouwen zich druk maken over hoe ze zich moeten kleden, heeft het behoorlijk mis. Want ook mannen willen graag goed gekleed door het leven gaan. Maar niet elk lichaam is hetzelfde. Daarom geven wij vandaag in deze blog jouw kledingtips voor mannen aan de hand van je lichaamsbouw. Let’s go!

Lichaamsbouw houdt in dat niet elk lichaam hetzelfde is. Vaak kunnen we wel verschillende types onderverdelen waardoor je maar een paar categorieën overhoudt. Lichaamsbouw verschilt per lengte, breedte en andere verhoudingen. In deze blog hebben we het over 4 verschillende lichaamshoudingen. Dus: nieuw kostuum kopen? Lees eerst even verder.

1.    Gespierde lichaamsbouw

Jij bent te herkennen aan je brede schouders en je gespierde bovenbenen. Ook je armen en je smalle taille zijn herkenbare punten en vaak ook omdat ze zo gespierd zijn. Je hebt een atletische bouw en gespierd worden is voor jou niet moeilijk. Om goed uit de verf te kopen is het belangrijk dat jij jouw lief subtiel weer te accentueren. Een spijkbroek met een t-shirt (op maat) bijvoorbeeld. Of denk aan een mooie Fortezza jas. Getailleerde modellen staan jou goed. Broeken met slim fit kun jij goed hebben. Draag overhemden met stretch, zodat je jouw lichaam goed blijft zien zonder dat het gaat slobberen.

2.    Lange bouw

Juist als jij lang en slank bent gebouwd kan het soms lastig zijn om goede passende kleding te kopen. Dat komt omdat je net iets bovengemiddeld lang bent. Kies daarom het liefst voor kleding van Nederlandse bodem. In winkels met artikelen uit bijvoorbeeld Italië wordt het voor jou waarschijnlijk moeilijker kiezen. Let ook vooral op de juiste beenlengte en niet alleen op bijvoorbeeld een M of een L. Voor jou kunnen laagjes goed werken. Denk bijvoorbeeld aan een coltrui met een jasje eroverheen. En heb jij al een lange manteljas in de kast hangen? Deze staat jou waarschijnlijk prachtig omdat het juist jouw lengte zo benadrukt.

Op zoek naar het perfecte luchtje voor bij jouw outfit? Hier vind je de beste mannenluchtjes van dit moment. 

3.    Gezette bouw

Wanneer jij wat meer rondingen hebt op je heupen en op je buik kan het zijn dat je wat meer een gezet type bent. Maar met de juiste kleding kun je het één en ander optisch verbeteren. Zo kan je het beste gaan voor rechte pasvormen. Vaak omdat je wel slanke benen hebt, leg hier dan ook het accent op. Wat daarnaast ook belangrijk is, is dat je niet te grote kleding gaat dragen. Zorg ervoor dat je eventueel de juiste kwartmaten leert dragen. Op deze manier draag je precies dat wat bij jouw lichaam past. Je hoeft jezelf namelijk niet te verbergen.

4.    Kleinere bouw

Als je iets kleiner bent kan het fijn dan om juist slim fit te gaan dragen. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is dat je jouw kleding draagt op basis van wat bij jou past. Ga dus niet voor te grote kleding of te kleine kleding. Drukke printjes kun je beter verticaal dragen. Hierdoor lijk je lichaam opties langer. En nog een tip: draag sokken in dezelfde kleur als je broek. Hierdoor lijken juist je benen weer langer.