Met deze geschenken kan je thuiskomen

Wil jij een keer spontaan met een prachtig cadeau thuiskomen? Wij geven je een aantal bruikbare tips voor de mooiste cadeaus voor jouw partner.

Jij wil je partner nu echt een keertje in het zonnetje zetten. Het kan zijn dat je hem of haar wil laten zien wat voor betekenis hij of zij voor je heeft. Dit doe je vaak door iets te geven. Maar wat zijn nu echt geschenken waarmee jij kan thuiskomen? Heb je weleens gedacht aan een prachtig beeldje met diamanten? Is je partner meer iemand die sieraden draagt, dan kan een horloge of een ketting een prachtig geschenk zijn. Maar ook boeken of cd’s kunnen geweldige cadeaus zijn.

Geef een beeldje cadeau

Het is helemaal niet gek dat je er misschien nog nooit aan gedacht hebt. Maar wanneer jouw partner idolaat is van een bepaalde tekenfilm of striphelden kan het leuk zijn om daar iets voor te geven. Denk hierbij aan Star wars of Batman. Zo zijn er bijvoorbeeld swarovski beeldjes die prachtig zijn ontworpen en waar jij jouw partner weleens heel blij mee kan maken.

Een luxe horloge als geschenk

Wist je dat vooral mannen ervan houden om een luxe horloge te dragen. Horloges zijn er ontzettend goedkoop, maar je hebt ook horloges die een stuk meer waard zijn. Een citizen horloge is een stijlvol en elegant horloge waarmee je niet metten flink aan het poggen bent. Want dat is niet per direct iets waar iedereen van houd. Hiermee draag je dus een luxe horloge zonder dat je daar te veel mee opvalt. Is dit een perfect cadeau voor jouw partner?

Is jouw partner een boekenwurm?

Misschien houd je partner helemaal niet van glimmende cadeaus maar kan je hem of haar wel blij maken met een goed boek. Weet je of je partner een favoriet heeft? Het kan bijvoorbeeld heel mooi zijn om een Harry Potter reeks cadeau te doen. Zorg er dan voor dat het een mooie reeks is in een bijzondere verpakking. Dit gaat vooral voor een echte fan een super mooie verassing zijn.

Samen iets gaan doen

Het kan ook ontzettend mooi zijn om samen wat te doen. Dit versterkt vaak de band, vooral wanneer je elkaar weinig ziet door werk kan dit af en toe heel goed zijn. Denk aan een stedentrip of een uit eten naar een heerlijk restaurant. Je kan vast wel een goed restaurant in de buurt vinden die al lang op het verlanglijstje staat.

Zijn er regels voor het geven van een geschenk?

Je wist het misschien niet, maar er zijn dus officiële etiquetteregels voor het geven van een cadeau. Wij zetten ze kort voor je op een rijtje.

  • Zorg dat je aandacht besteed aan het geschenk door een mooie verpakking
  • Kies een geschikt moment om het cadeau te doen, niet tijdens het koken of wanneer je naar bed gaat. Maar bijvoorbeeld tijdens het eten.
  • Geef er een kaart bij met een persoonlijke tekst voor diegene
  • Zorg niet alleen maar voor nuttige cadeaus. Dit kan wijzen op tekortkomingen van een ander.
  • Geld geven is niet heel attent. Het lijkt soms zo, maar het betekent eigenlijk: ‘‘ik ken je niet goed genoeg en geef dus maar dit’’.

Wil jij meer leren over etiquettes rondom het geven van cadeaus? Lees dan hier.