Top 10 beroemde piano muziek

Pianomuziek is eigenlijk overal. De beste melodieën zijn gecomponeerd en gemaakt op een piano. Er zijn volop bekende componisten. Het is mooi om de verschillende stukken te kennen. We delen graag de top 10 beroemde piano muziekstukken met je. Laten we direct starten.

The Heart Asks Pleasure First van Michael Nyman

De Piano (de film) kent volop pianomuziek. Het stuk is een ware hit geworden en nu uitgegroeid tot een moderne klassieker. Het is een zeer mooi nummer waar we allemaal van kunnen genieten. Het is geweldig om te zien welke opties er allemaal zijn. We weten zeker, dat ook jij hier volop van kunt genieten. De film gaat over een stomme vrouw welke wordt uitgehuwd aan een ruige Nieuw-Zeelander. Het is mooi om te zien wanneer ze weer piano gaat spelen.

Gymnopédies van Erik Satie

Hij was een flamboyante componist met zijn eigen humor. Hij experimenteerde veel en en maakt verschillende zeer populaire stukken. Je hoort ze nog steeds vaak in documentaires en bij reclames.

Guten Abend, gute’ Nacht van Johannes Brahms

Het is geschreven als een wiegelied voor een oude liefde van Brahms. Ze zou voor de tweede keer moeder worden. Het is later een liedje geworden wat in veel speeldozen is gekomen om kinderen te helpen slapen. Heb je geen speeldoos? Dan kun je het neuriën.

Comptine d’un autre été van Yann Tiersen

Hij is beroemd geworden met filmmuziek. Hij heeft mooie melancholische stukken gemaakt. Ze vormen de basis van vele muzieklessen.

Clair de lune van Claude Debussy

Het is een veelzijdige componist uit Frankrijk welke mooie sfeervolle composities heeft gemaakt. Maanlicht is zeer beroemd (Clair de Lune). Hij weet met de piano de krachten van het maanlicht goed na te bootsen. Het is een zeer bekend stuk welke bij verschillende films en commercials is te horen.

Mondscheinsonate van Ludwig von Beethoven

De pianosonate nr 14 van Beethoven is zeer bekend. Het is een zeer mooi en meeslepend stuk. Het kreeg de bijnaam moonlight sonate van Ludwig Rellstab. Hij vergeleek het met de bewegingen van de maan in de weerspiegeling van het meer.

Marche funèbre van Frédéric Chopin

Chopin heeft mooie begrafenismuziek gemaakt. Het is vaak gebruikt als een dodenmars. Het is een stuk van vier delen. Het wordt direct geassocieerd met de dood.

Rondo alla Turca van Wolfgang Amadeus Mozart

Natuurlijk mag Wolfgang Amadeus Mozart niet ontbreken. Hij heeft honderden mooie stukken gemaakt en gespeeld voor de piano, opera en voor concerten. Het is een geweldig en vrolijk stukje muziek: Rondo alla Turca.

The Entertainer van Scott Joplin

Wanneer je dit nummer hebt gehoord, zal het je hele leven bijblijven. Het is een nummer uit 1902. Het werd de titelsong van de film The Sting met RObert Redford. Het werd al snel een grote hit. Het is een zeer vrolijke melodie.

Für Elise van Ludwig von Beethoven

Het is het populairste pianostuk ooit geschreven. Punt. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen, dan dat je het gewoon eens moet luisteren. Het is een zeer populair muziekstuk.