Van werknemer naar werkgever: hier moet je op letten

Misschien ben je op dit moment werkzaam voor een onderneming waarvan jij deze in de toekomst wel wil overnemen. Natuurlijk staan er met zo’n overname een hoop uitdagingen op de loer waar je je goed van bewust moet zijn. Want let wel: aan een overname van een door jou gekozen onderneming kent nooit alleen positieve kanten! Er zitten namelijk altijd een aantal risico’s aan vast. Gelukkig is Marktlink ervoor om jou daar mee te helpen. Zij helpen jou met het volledige overnametraject van jouw toekomstige onderneming.

Van werknemer naar werkgever

Wanneer je als werknemer er voor gaat kiezen om een onderneming te gaan overnemen, zal je transformeren van werknemer naar werkgever. Met deze transitie zijn wel een heleboel andere rechten en plichten verbonden! Zorg ervoor dat je je daar goed van bewust bent. Ben je dat niet, dan zou dat zomaar verstrekkende gevolgen voor jou kunnen hebben. Marktlink helpt jou daarbij. Zij helpen jou met het opstellen van een overnamedocument en beschikken over alle juridische kennis die komt kijken bij dit soort overnames.

Financiële daadkracht

Het is verstandig voordat je denkt over een bedrijf kopen, dat je nagaat of je beschikking hebt over voldoende financiële daadkracht. Mocht je hier niet over beschikken, dan heb je gelukkig de optie om aan te kloppen bij andere partijen om financiële middelen te lenen of te verkrijgen. Samen met Marktlink ga je op zoek naar allerlei verschillende instanties waar je geld kan lenen. Met actuele kennis én een zeer betrokken netwerken over de hele wereld krijg jij met Marktlink jouw financiering zo compleet mogelijk!

Due diligence

Due diligence is een Engelse term voor ‘’boekenonderzoek. Marktlink zal tijdens dit type onderzoek zich richten op het in beeld brengen van risico’s én kansen die zich voordoen bij het overnemen van een onderneming. Door onderzoek te doen op financieel, fiscaal, juridisch en commercieel aspect kan je er zeker van zijn dat alle informatie juridisch in orde is zodat jij na overname van een onderneming niet voor verassing komt te staan!