Waarom jij een bedrijfsauto nodig hebt!

Iedere ondernemer kan een bedrijfsauto gebruiken, maar waarom precies? Er zijn meerdere redenen waarom een bedrijfsauto voor iedere ondernemer een must is, die wij voor jou op een rijtje hebben gezet. Als je overtuigd bent van de voordelen die een bedrijfsauto met zich meebrengt, dan komt de volgende vraag: kun je beter leasen of kopen? Financial lease is vaak dé oplossing voor iedere ondernemer die zijn of haar eigen vermogen wilt behouden. Alles over het verschil tussen leasen en kopen leggen wij uit in dit artikel. Lees dus snel verder!

Redenen

Het allergrootste voordeel van een bedrijfsauto is toch wel dat alle kosten geboekt kunnen worden als zakelijke kosten. Denk hierbij aan de kosten voor een verzekering of een APK keuring. Bovendien kun je ook andere autokosten aftrekken van de winst zoals afschrijvingen, onderhoud, parkeerkosten en verzekeringen. Sterker nog, de aanschafkosten van jouw bedrijfsauto mag je zelfs aftrekken van je winst. Op sommige auto’s zoals waterstofauto’s en elektrische auto’s kun je bovendien milieu-investeringsaftrek krijgen. De belasting over zakelijke kosten is aftrekbaar voor iedere onderneming. Zodra je zakelijke kosten maakt, kun je de btw vaak aftrekken en terugkrijgen als het zakelijke kosten betreft. Als ondernemer trek je bij de jaarlijkse winstberekening deze kosten af exclusief btw. Dit is een groot voordeel voor iedere ondernemer, wat een zakelijke auto ook aantrekkelijke aanschaf maakt. Het is wel goed om te realiseren dat sommige kosten zowel een zakelijk als persoonlijk karakter hebben. Echter is het alleen de bedoeling dat zakelijke kosten aftrekbaar zijn. Dit geldt ook voor jouw bedrijfsauto, want je hoort wel rekening te houden met een bijtelling zodra je meer dan vijfhonderd kilometer voor privé doeleinden rijdt. 

Leasen

Om terug te komen op de belangrijke vraag ‘leasen of kopen’, is het belangrijk om eerst jouw financiële situatie inzichtelijk te krijgen. Als jij op het moment van aanschaf een beschikbaar budget hebt, kun je het overwegen om een bedrijfsauto aan te schaffen. Echter is dit vaak een behoorlijk groot bedrag, terwijl je niet lang wilt wachten met het profiteren van de verschillende voordelen die het met zich meebrengt. In dit geval kun je een bedrijfsauto beter leasen. Benieuwd of jij de auto die je op hoog hebt kunt leasen? Met het Financial lease berekenen kun je gemakkelijk in drie stappen hier een duidelijk antwoord op krijgen. Allereerst is het belangrijk om een auto te kiezen en de bijbehorende aanschafprijs inzichtelijk te krijgen. Er is een ruim aanbod aan financial lease auto’s, dus voor iedere behoefte is er een auto beschikbaar die hier goed op aansluit. Zodra je de aanschafprijs weet van de auto die je op oog hebt, kun je de berekening maken. De aanbetaling en looptijd zijn compleet afhankelijk van jouw situatie. 

Wanneer zakelijk?

Zoals eerder genoemd, is het niet mogelijk om een zakelijke auto te gebruiken voor privé doeleinden. Nadat je meer dan vijfhonderd kilometer privé rijdt per jaar mag je deze kosten niet meer aftrekken van jouw inkomstenbelasting. Daarentegen is voor iedere kilometer maar liefst negentien cent aftrekbaar voor zakelijke doeleinden. Als je als ondernemer veel rijdt dan kan dit uiteindelijk veel schelen wat betreft jouw jaarlijkse kosten.