Waarom kiezen voor een vinyl vloer?

Een nieuwe vloer nodig in je woning? In dit artikel vertellen wij je precies waarom je zou kunnen kiezen voor vinyl vloeren ten opzichte van andere soorten vloeren. 

De vinyl vloeren zijn in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Zo zijn ze betaalbaarder geworden en kan je kiezen tussen allerlei verschillende designs en kleuren. Vinyl is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk te installeren. Als ze dan goed geïnstalleerd zijn kunnen ze ontzettend goed tegen vocht en kan je ze eigenlijk in alle kamers leggen. Van de woonkamer tot de keuken en van de hal tot zelfs in het toilet of de badkamer. Zo kan je nog steeds kiezen voor een mooi tapijt voor in de slaapkamer. 

VOORDELEN VAN EEN VINYL VLOER: 

Er zijn enorm veel voordelen aan een vinyl vloer. Denk aan duurzaam, makkelijk te leggen, geluiddempend, vochtbestendig en goedkoop. Wij zetten alle voordelen voor je op een rij: 

VEEL DESIGNS 

Een vinyl vloer is verkrijgbaar in allerlei verschillende designs, wat betekent dat jij zelf bepaalt wat er in je huis komt te liggen. Je kan kiezen voor een betonlook of juist voor een hout look. De keuze is reuze en eigenlijk is er geen design dat niet al bestaat voor vinyl vloeren. 

ONDERHOUDSVRIENDELIJK 

Vinyl wordt vaak gelegd in de keuken, omdat je hier geregeld knoeit en op een houten vloer kan het vervelend zijn om dat schoon te maken. Een vinyl vloer is heel gemakkelijk schoon te maken dankzij een krachtige toplaag die over de vloer zit. 

BETAALBAARHEID 

Een vinyl vloer is daarnaast prima betaalbaar. Je betaalt 50 tot 60 euro per meter. Voor een oppervlakte van 40 vierkante meter is dit ongeveer 600 euro. Dat valt dus behoorlijk mee.

MAKKELIJK TE LEGGEN 

Je kan een vinyl vloer heel goed zelf leggen. Waar je met een pvc vloer echt een specialist nodig hebt is het bij een vinyl vloer zo gepiept. Heb jij een betonnen dekvloer dan ben je al helemaal binnen de kortste keren klaar met het leggen. 

GELUIDDEMPEND

Laminaat en tegels zijn verschrikkelijk wanneer het gaat om hun geluiddemping. Maar bij vinyl zit er een vorm van rubber in die ervoor zorgt dat geluid gedempt wordt. Dit is vooral ideaal wanneer je op een flat woont met onderburen. 

DUURZAAM 

Een goede vinyl vloer kan tot wel 30 jaar meegaan. Wil jij een vloer daar jij de komende jaren dus helemaal geen omkijken naar hoeft te hebben dan zit je met vinyl goed. Je kan ook kiezen voor een dikkere slijtlaag waardoor de vloer nog langer beschermd is. Zo kies je zelf hoe lang je met je vloer wil doen. 

VOCHTBESTENDIG 

Goede vinyl vloeren kunnen ontzettend goed tegen vocht. Daardoor wordt vinyl zelfs weleens gebruikt in de badkamer of het toilet. Je kiest namelijk zelf voor de uitstraling van het vinyl. 

WARM GEVOEL 

Deze vloeren bieden een veel warmer gevoel dan een tegelvloer of één met planken. Dit komt doordat het een stuk zachter is. In combinatie met vloerverwarming loop je het lekkerst op vinyl. 

NADELEN VAN VINYL VLOEREN 

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan vinyl vloeren. Zo is het moeilijk om het na verloop van tijd weer te verwijderen omdat je het verlijmt met de dekvloer. Je kan het werk verwijderen, maar je zal het dan niet meer opnieuw kunnen gebruiken. Ook zijn er veel aanbieders die slechte vinyl vloeren leveren. Goed letten dus op wat voor vinyl vloer je aanschaft en waar je dit doet. Lees hier meer over het onderhoud van je vinyl vloeren. Weeg de voor- en nadelen voor jezelf goed af en als je ervan overtuigd kun je binnen no-time genieten van een nieuwe vloer in huis!