Wat zijn de meest bizarre sportweddenschappen ooit?

Het kijken van een sportwedstrijd wordt net even wat spannender als er voor jou als kijker ook wat op het spel staat. Door een sportweddenschap te plaatsen, bijvoorbeeld op wie er wint, kun jij ook wat verdienen aan een wedstrijd. Dit wordt door steeds meer mensen ontdekt en er worden dus ook steeds meer sportweddenschappen geplaatst. Daardoor komen er ook steeds meer mogelijkheden beschikbaar om op te wedden. Naast het inzetten op de winnaar van een wedstrijd, toernooi of competitie, op de topscorer of op het team met het meeste balbezit, komen er ook steeds meer bijzondere weddenschappen voorbij. Wij hebben de meest bizarre sportweddenschappen ooit voor je opgezocht, ter vermaak en misschien ook als inspiratie!

Bog snorkelling

Een bog is een sloot. En de sport Bog snorkelling is dan ook precies wat je daarvan mag verwachten: door een sloot voortbewegen met een snorkel en flippers. Het WK hiervoor (ja, er is een WK) vindt jaarlijks op de eerste maandag van augustus in een sloot in Wales. Het dragen van een wetsuit mag maar is niet verplicht. Het maken van traditionele zwembewegingen is niet toegestaan. Een bijzondere ‘sport’ dus met een eigen wereldkampioenschap. En je kunt hierop inzetten bij een bookmaker!

Wife-carrying

In Groot Brittannië blinken ze uit in bijzondere sporten. In Ierland vindt er jaarlijks een toernooi plaats voor het ronddragen van de echtgenote. En de Ieren wedden hier dan ook graag op. Maar niet alleen in Ierland dragen ze graag vrouwen, ook in Estland, Australië en Finland houden ze van deze sport. In Finland wordt zelfs het WK gehouden! Aanmelden bij een bookmaker en een sportwedden bonus opstrijken door het wedden op mannen die hun vrouw dragen: veel vreemder wordt het niet. Of wel?

De meest bizarre weddenschap ooit is zonder twijfel die tussen twee professionele gokkers. Brian Zembic wedde met een andere gokker dat hij $100.000 zou krijgen als hij nepborsten zou nemen en die een jaar zou houden. Hij kreeg een plastisch chirurg zover ze te plaatsen en hield ze een jaar. Daarmee streek hij de winst op én hij was inmiddels zo gewend aan zijn borsten dat hij ze hield. Hij werd er beroemd mee!

Kaasrollen

Hadden we al gezegd dat Groot Brittannië de meest bijzondere sporten bedenkt? We hebben er nog één: kaasrollen. Ook hier is je eerste gedachte waarschijnlijk meteen juist: bij deze sport rollen de deelnemers hele kazen van een heuvel. De winnaar wint de winnende kaas. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats in Gloucester, in de lente. Wedden op deze simpele sport is net zo eenvoudig als de sport zelf, maar kan dus wel een leuk zakcentje opleveren, naast het vermaak van het kijken naar de wedstrijd zelf!

Wedden op allerlei evenementen, anders dan sport

Naast het wedden op (al dan niet bijzondere) sporten, kun je ook wedden op vrijwel alle andere evenementen. Van de presidentverkiezingen in de USA tot het Songfestival. Maar je kunt ook een weddenschap maken op bijvoorbeeld het einde van de wereld, wanneer bepaalde celebrity’s overlijden, bewijs van leven op een andere planeet, het bestaan van UFO’s en nog veel meer. En zo zie je maar, er valt overal geld mee te verdienen.