Welke aandelen kunnen interessant zijn in 2021?

Het jaar 2020 was er eentje die talrijke verrassingen met zich heeft meegebracht en waren het lang niet altijd positieve. De veerkracht binnen de financiele wereld heeft het echter ook weer bewezen, dat er snel gesproken kan worden van een herstel en presteren de aandeelmarkten weer goed. Het is wel duidelijker geworden dat er verschuivingen hebben plaatsgevonden en interressant is voor zij die van plan zijn om in 2021 aandelen te kopen.

Welke sectoren zijn booming?

Dat is de eerste vraag die er gesteld moet worden voordat er gekeken wordt naar het kopen van aandelen. Bedrijven die zich bezighouden met social media, entertainment of crypto zitten nu in de lift waarbij zowel de korte als lange termijn verwachtingen er positief uitzien. Wie de Twitter verwachtingen volgt, zal gemerkt hebben dat het bedrijf al een grote groei heeft meegemaakt. Investeren in zulke aandelen is dus een slimme zet, maar moet niet vergeten worden om het risico te spreiden. De beste verwachtingen ten spijt, kan het namelijk altijd nog anders aflopen en is het dan wel leuk dat niet de hele investering in aandelen teniet wordt gedaan. Er zijn andere sectoren die ook goede vooruitzichten bieden en is er niet veel zoekwerk nodig om wat bedrijven te achterhalen.

Neem ook de historische trend in acht

Een goede performance op de aandelenmarkt heeft vaker een lange aanloop en is het daarom goed om te kijken naar de ontwikkelingen op de aandelenmarkt voor 2020. In de eerste helft van het jaar was het bij veel bedrijven te merken dat er een dip zat in de koersen, maar kwam daarna vrij snel het herstel. Voor 2021 kan voor een aantal van die bedrijven gesteld worden dat de stijging van de koersen voort zal zetten. Er zijn een aantal websites zoals www.aandelen.nl die geraadpleegd kunnen worden voor de actuele informatie. Aandelen Coinbase of bedrijven in de medische branche zullen zeker ook in de gaten gehouden moeten worden.