5 Vetste dingen die je nu met 3D Printers kunt doen

Met een 3D printer kun je alles zelf maken. Dan bedoelen we niet met de goedkope Chinese printers die je voor minder dan €100 in huis kunt halen. En waar de kwaliteit is wat je kunt verwachten van Chinese namaak. Nee, met de duurdere, meer professionele printers bedoelen we, zoals de Ultimaker Cura. Die vereisen wat investering maar bieden dan ook de beste en mooiste mogelijkheden. In de deelcultuur waar we nu in leven is er zelfs een heuse AirBnB voor 3D printers en kan iedereen wat tijd op zo’n apparaat huren. Om de vetste dingen te maken natuurlijk! Waar kan 3D printen op dit moment voor gebruikt worden?

Medische wetenschap

Een 3D geprinte heup is weliswaar duurder maar is dan ook helemaal op maat gemaakt. Dat betekent minder nazorg en minder last voor de patiënt. En dat scheelt weer kosten. Dus voor de medische wetenschap is de 3D printer zeker een uitkomst en daar kunnen we allemaal van profiteren, mocht het nodig zijn. En wie weet, komt die ultieme robotarm er ook wel…

Licht en duurzaam

Met de nieuwe printtechnieken, die je bijvoorbeeld vindt in sla printers (waar van hars een voorwerp laagje voor laagje wordt opgebouwd), kun je voorwerpen maken die licht én duurzaam zijn. Zo maakt chipfabrikant ASML al onderdelen met de 3D printer. Maar ook in de ruimtevaart en luchtvaart worden steeds meer 3D geprinte onderdelen gebruikt. Zo wordt jouw vakantie dus mede mogelijk gemaakt door 3D printen!

Je huis babyproof

Je huis babyproof maken? Maak zelf de beste én grappigste gadgets om het voor elkaar te krijgen. Wat dacht je van een stopcontact-cover in de vorm van een chocoladereep? Dat is toch veel toffer dan die standaard saaie beveiliging die je in elke babywinkel koopt?

Dag Action en AliExpress!

Bijna alle gadgets en prullaria die je bij de Action koopt, of op AliExpress, kun je zelf printen. Het voordeel is dat je hiervoor dan ook nog eens unieke ontwerpen kunt maken of gebruiken, zodat jouw plantenpot niet lijkt op die van je buren, en de buren daarnaast. Én je print snel een extra exemplaar van alles wat je altijd kwijtraakt.

Leuk wakker worden

Er zijn online allerlei ontwerpen beschikbaar voor het 3D printen van je eigen douchekop. Niet langer douchen onder een standaard douchekop, maar wakker worden onder een dino-hoofd in de vrolijkste kleuren. Wie wil dat nou niet?

Maar het allerleukst zijn natuurlijk de ontwerpen die je zelf maakt. Schuilt er een Willy Wortel in jou, bedenk dan eens iets waar je echt niet zonder kunt en wat je niet vinden in de winkel. Wie weet heb je dan wel een gat in de markt gevonden en verdien je de aanschaf van zo’n coole 3D printer op die manier terug.