Dit worden de 10 beste films van 2019 volgens IMDB

We hebben de afgelopen weken in verschillende lijstjes teruggeblikt op het afgelopen jaar. 2018 is immers bijna voorbij. Dat betekent echter dat het ook tijd is om vooruit te blikken. Dit zijn volgens IMDb de 10 films die je niet mag gaan missen in 2019.

Beste films van 2019 volgens IMDb

Oftewel, films die nog niet uit zijn. Maar hoe heeft IMDb dan bepaald welke titels beter worden? Daarvoor heeft de website in de gaten gehouden naar welke films het meest wordt gezocht. Met een maandelijks aantal van 250 miljoen unieke bezoekers is dat een prima graadmeter. Dit zijn de top 10 films waar men het meest naar uitkijkt, met daarbij ook meteen de releasedatum en trailers, mits ze al beschikbaar zijn.

10. Hellboy (12 april)

Hellboy heeft nog maar net een eerste trailer gekregen, maar toch leeft de film blijkbaar al enorm. De reboot van de populaire franchise komt namelijk nipt op de tiende plaats binnen op dit lijstje. Na elf jaar maakt de half-demoon zijn comeback, en hoe. Naast keiharde actie worden we ook getrakteerd op een mooie dosis humor. Hopelijk pakt de rest van de film net zo ijzersterk uit als de trailer.

9. Aladdin (24 mei)

Disney gaat ook in 2019 op vol tempo door met zijn live-action remake-machine. Volgend jaar komt niet alleen The Lion King uit, maar ook Aladdin. Je weet wel, met de blauwe Genie. Hij wordt nu gespeeld door Will Smith. De eerste afbeeldingen zijn op zijn zachtst gezegd controversieel, maar dat mag de pret niet drukken. Met Guy Ritchie aan het roer moet dit wel goed gaan komen.

8. Joker (4 oktober)

Eindelijk snapt Warner Bros. dat het niet zomaar een Cinematic Universe uit de grond hoeft te snappen. Na The Dark Knight moet DC gewoon weer degelijke op zichzelf staande films af gaan leveren, in plaats van krampachtig Marvel proberen te kopiëren. Gelukkig snappen ze dat, en Joker wordt het resultaat daarvan. Joaquin Phoenix, niet Jared Leto dus, speelt de bekende bad guy. Dit wordt een uniek stukje drama!

Joker IMDb

7. Glass (18 januari)

Misschien kijken we wat superheldenfilms betreft stiekem nog wel meer uit naar Glass. Glass is onderdeel van de trilogie genaamd Unbreakable, waarvan Unbreakable en Split ook deel uit maken. M. Night Shyamalan heeft over de jaren heen een intrigerend en complex verhaal afgeleverd. Glass sluit de trilogie af met een ijzersterke cast.

6. It: Chapter Two (16 september)

IT was een van de grootste verrassingen van 2016. De remake bracht de klassieker uit 1990 op succesvolle wijze terug. Stephen Kings boeken waren al in trek, maar nu is de hype al helemaal terug. Gelukkig komt volgend jaar It: Chapter Two uit, dus je kunt rond halloween gewoon weer verder griezelen.

5. The Irishman (nog niet bekend)

Netflix wil maar liefst 90 films per jaar uit gaan brengen, waar hopelijk steeds vaker parels tussen zitten. The Irishman is in ieder geval een goede kanshebber, al was het maar vanwege de ambitieuze cast. Martin Scorsese staat aan het roer van deze maffiafilm, waarin Robert De Niro en Al Pacino de hoofdrollen spelen. Dit kan toch niet mislukken?

Netflix The Irishman

4. Once Upon A Time In Hollywood (9 augustus)

Elke nieuwe film van Quentin Tarantino is al automatisch het checken waard. Maar met een cast met Brad Pitt, Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Kurt Russel, Dakota Fanning, Scoot McNairy en Al Pacino heb je ons al helemaal te pakken. Once Upon A Time In Hollywood gaat over een van de bekendste sekteleiders ooit.

Beste films IMDB 2019

3. Dark Phoenix (7 juni)

Alleen al dit lijstje bewijst hoe relevant en populair superheldenfilms anno 2018 nog zijn. 2019 gaat daar geen verandering in brengen, met de komst van onder andere de X-Men film Dark Phoenix. Sterker nog, de gehele top 3 van dit lijstje bestaat uit superheldenfilms. Duidelijk dus. De door Sophie Turner gespeeld Jean Grey heeft haar krachten niet meer onder controle en dwingt zo haar vrienden om een moeilijke keuze te maken.

2. Avengers: Endgame (26 april)

Avengers: Infinity War was de grootste film die dit jaar uitkwam, maar hij eindigde wel met een cliffhanger. Gelukkig krijgen we volgend jaar het vervolg al te zien in de vorm van het emotionele Avengers: Endgame. De eerste trailer kwam onlangs uit, en geeft een intrigerend voorproefje op het einde van meer dan 10 jaar aan films.

1. Captain Marvel (8 maart)

Zag je deze aankomen? Captain Marvel staat op de eerste plaats van IMDb’s lijstje. Marvel is dus lekker aan het scoren. Deze superheldin komt het Marvel-universum op zijn kop zetten en kan hopelijk de Avengers redden. De film vliegt door verschillende decennia heen.

Update: we zijn ondertussen alweer halverwege 2020, dat betekent dat de meeste film fanaten de top 10 volgens IMDB al gezien hebben. Maar wees niet gevreesd: we hebben nog een aanrader voor jullie, namelijk: de 5 meest inspirerende films op Netflix.