Beter leren pokeren? Probeer deze pokerstrategieën

Pokeren is al heel wat jaren populair en nu het ook toegestaan is om online te pokeren, zal het spel alleen maar meer gespeeld gaan worden. Wil jij je pokerspel verbeteren? Dan is het slim om je in te lezen in de spelregels van poker zodat je geen flater slaat aan tafel. Daarna kun je je spel met de onderstaande strategieën verbeteren.

Je positie aan tafel

Aan een pokertafel heb je verschillende posities. En deze positie verschuift elke ronde. Voor de blinds is het vrij eenvoudig: deze moet je inzetten als jij aan de beurt bent. De small blind moet bij de flop als eerste zeggen wat ie gaat doen, dus het is slim om behouden te spelen op deze positie. Ook de big blind moet al snel iets zeggen en kan daardoor niet inspelen op wat andere spelers doen. Hoe verder je van de dealer zit, hoe meer spelers voor jou zijn geweest en hoe beter jouw beeld van het spel is. De dealer is uiteraard de beste positie want die laat alle spelers voorgaan.

Speel niet te veel, maar wel agressief

Een beginnende speler denkt bij veel handen vaak ‘dit is niet onaardig, laat ik het eens proberen.’ Daarmee kun je geluk hebben, maar in de regel verlies je hiermee vrij snel veel fiches. Speel dus, vooral als je nog weinig ervaring hebt, niet teveel handen (dat noemen ze tight spelen). Maar de handen die je wel speelt, mag je redelijk agressief spelen. Dat betekent dat je regelmatig inzet of verhoogt. Een passieve speler zal veelal callen of checken.

Wil jij je profileren als een goede pokerspeler, dan is het zaak niet te passief te zijn maar de stijlen goed te mixen. Zo laat je zien dat je niet alleen kunt winnen met een sterke hand.

 

Let op je tegenstander en zijn hand

De grootste fout die je kunt maken aan de pokertafel is bezig zijn met je eigen hand. Heb je zicht op een flush? Mooi. Maar bedenk ook wat andere spelers voor hand kunnen hebben, en of die niet beter is dan die van jou. Dat kun je soms afleiden uit hoe er ingezet wordt, maar ook welke handen deze speler speelt. Een speler die tight speelt, speelt vaak alleen goede handen. Dus als die de blind ineens verhoogt, dan mag je er vanuit gaan dat hij/zij een goede hand heeft.

Een hand range chart, een tabel met daarop alle mogelijke handen voor Texas Hold’em poker, is hierbij eigenlijk onmisbaar. Daarmee reken je eenvoudig uit wat de kans op een bepaalde hand is.

Vlieguren maken

Om beter te worden in poker, is het heel belangrijk om veel te oefenen. Dat kan dus tegenwoordig online, waar je het op kunt nemen tegen spelers van over de hele wereld. Dat is wel wat anders dan pokeren tegen je vrienden aan de keukentafel, maar mocht je je willen kwalificeren voor een toernooi als het ONK poker, dan zul je jezelf uit moeten dagen om tegen betere spelers te spelen. Daar leer je heel veel van.

Ben je inmiddels een meer gevorderde speler en heb je bovenstaande onder de knie? Dan is het tijd om je te verdiepen in GTO, oftewel Game Theory Optimal.