iPhone reparatie kosten 2019: dit zijn de tarieven

Waren iPhones maar net zo onbreekbaar als de Nokia’s van vroeger. Die leken zelfs de val van een driedubbele trap nog te overleven, terwijl een iPhone een vlucht vanuit je broekzak naar de grond al amper kan overleven. Veel mensen lopen dan ook vaak nog rond met een gebroken scherm in hun iPhone, omdat de reparatie te veel tijd, moeite of geld kost. Maar wanneer je iPhone echt niet meer functioneert naar behoren, dan is hij écht aan een reparatiebeurt toe en kun je niet anders dan hem naar de maker brengen? Wat je daar ongeveer aan kwijt bent? Wij hebben de meest actuele prijzen.

Het laten repareren van je scherm

Hoeveel je kwijt bent aan een nieuw scherm voor je iPhone, hangt volledig van jouw model telefoon af. Voor kleinere modellen, zoals de 5s, iPhone 6 en iPhone SE ben je ongeveer 150 euro kwijt bij de Apple Store. Deze modellen vallen echter vaak niet meer onder de Apple garantie, dus ben je goedkoper af als je zelf op zoek gaat naar een particulier goedkoper adres. Die zetten er misschien niet een nieuw scherm op van dezelfde kwaliteit, maar zullen het wel voor een veel goedkopere prijs doen. Een nieuw scherm kan bij sommige adresjes zelfs al voor een paar tientjes. Voor de iPhone X kost een schermreparatie bij Apple 311,10,- euro. Dit is niet het duurste model om te laten repareren: voor een nieuw scherm op de iPhone XS Max betaal je 361,10 euro. Dat zijn de kosten voor alleen een nieuw scherm.

Andere reparaties

Andere reparaties, dus geen scherm of accureparaties, kunnen je zo een paar honderd euro kosten. Deze zijn bij de iPhone XS Max wel 641,10,- euro. Behoorlijk prijzig, dus. Heb je een ouder model en wil je je iPhone laten repareren, dan gaat je dat waarschijnlijk rond de 300 of 400 euro kosten.

Een nieuwe accu

Wil je je accu laten vervangen, dan kost dit je een stuk minder geld. Bij vrijwel alle iPhones kost dit je slechts 29,- euro. De iPhone XS, XS Max en XR hebben een iets duurdere accu: een vervanging bij deze modellen kost ongeveer 69,- euro. Een stuk goedkoper dan een nieuw scherm: wees dus maar zuinig op je telefoon!