Rijk worden met wedden op sport? Het kan!

Waarschijnlijk ken je wedden op sport alleen van een low key weddenschap wat je met je vrienden hebt (gehad), of via de app waarmee je op voetbalwedstrijden kan inzetten, bijvoorbeeld wedstrijden in de Eredivisie of Champions League. Aangezien het voetbal voor veel mensen een grote hobby is, zou het toch fantastisch zijn als je daar ook je werk van kan maken of hier rijk mee zou kunnen worden? Hoewel he misschien wat utopisch klinkt, is het voor sommigen realiteit geworden: rijk worden door te wedden op sport. Het kan echt! Naast het talent voor voorspellen van sportwedstrijden zijn er ook een paar zaken die je nét een beetje extra kunnen hepen. Benieuwd welke tips echt onmisbaar zijn?

Zie elke wedstrijd alsof het de eerste is

De regels die je met kansberekening op school hebt geleerd blijken soms toch moeiijk na te leven. Hoewel je echt wel hebt geleerd dat sommige kansen minimaal zijn en je daar in principe dus niet bang voor zou hoeven zijn, zijn veel mensen toch bang als ze in het vliegtuig stappen – want misschien stort hij wel neer. Hetzelfde geldt voor wedden op sport. Als jouw favoriete lub zo’n vijf keer achter elkaar heeft gewonnen, dan is de kans groot dat je verwacht dat zee dat de zesde keer ook zullen doen. Toch is het verstandig om elke wedstrijd te benaderen als een nieuwe. Misschien is hun tegenstander dit keer wel een stuk sterker, of juist niet. Op basis hiervan kun je from scratch een kansen inschatting maken en zo juist en weldoordacht inzetten op de volgende wedstrijd.

Investeren is key

Als je net begint dan zet je misschien wel bedragen in van 10, 20 of 50 euro. Later, als je echt rijk wil worden, zal je deze bedragen moeten verhogen om er ook veel winst uit te halen.  Echte investeerders investeren dan ook met meer dan met een paar tientjes. Echter, voordat je in staat bent dit te doen moet je wel een tijdje op weg zijn en ook voldoende vermogen hebben om risico’s te kunnen durven nemen en te investeren. Het is belangrijk om te beseffen dat dit nou eenmaal wat tijd in beslag neemt en dat het helemaal niet erg is als je aan het begin van je wed-carrière niet veel geld hebt om in te zetten.

equestrian riding horse at daytime

Maak gebruik van verschillende bookmakers

Een bookmaker bepaalt wat de verhouding is tussen de inzet van een bepaalde wedstrijd of bepaald spel en de uitbetaling. Dit kun je ook zien als het quotum. Wanneer je op een voetbalwedstrijd inzet kan een bookmaker er dus voor zorgen dat jij je geld verdubbelt of misschien wel 10 keer je inzet terugkrijgt. Deze vermenigvuldiging van geld word ik de gokindustrie vaak quotering genoemd. Diezelfde quotering van een bepaalde wedstrijd of weddenschap wordt logischerwijs hoger naarmate het risico van de weddenschap stijgt. Het quotum van een wedstrijd verschilt dus per bookmaker, en daarom is het verstandig om meerdere accounts open te hebben staan bij verschillende bookmakers.

Let op je budget

Als je vervolgens een keer een mooie winst hebt behaald, dan is het ook heel belangrijk dat je hier een deel van aan de kant zet, zodat je vermogen op kan bouwen. Sparen is in deze zin ontzettend belangrijk. Als je geen grip meer hebt op je uitgaven, kan het zomaar zijn dat je zuurverdiende geld ineens uitgegeven wordt aan een biertje op het terras, en dat zou zonde zijn. Tenzij dat je doel is, dan uiteraard niet.