Verras je gasten met kerst: 5 tips 

Kerst wordt steeds groter. Als we kijken naar Amerika, dan zien we dat kerst daar altijd al heel grootst wordt gevierd. Met flinke toeters en bellen. Dat gebeurt in Nederland ook steeds meer. Dus wil jij de gasten eens flink verrassen? Wij hebben voor jou 5 tips op een rijtje gezet. Lees je mee?

Jij wil dus dit jaar kerst grootst aanpakken? En dat is ook niet gek, want de afgelopen jaren werden we een beetje tegengehouden om het groots aan te pakken. Dit jaar lijkt het weer flink te kunnen, dus reden genoeg om het groot, groter, grootst te doen dit jaar! Zo kan je bijvoorbeeld denken aan speciaal vlees kerst. Een bijzonder stuk vlees op de grill of op bijzondere wijze klaargemaakt. Hierover vertellen we je direct even wat meer.

1.    Het menu 

Wie het grootst wil aanpakken, begint natuurlijk met het menu. Vaak kan je het menu voor de feestdagen opsplitsen in veel verschillende onderdelen. Van een glas champagne bij binnenkomst, tot aan een kaasplankje op het einde. Een amuse, een klein soepje, een voorgerechtje met vis en een hoofdgerecht met vlees. Uiteraard een dessert op het einde en de avond afsluiten met een glaasje rode wijn en een kaasplankje. Het menu mag uitblinken op deze dag! Ook lekker om te doen en steeds meer van deze tijd: vega gourmet. Dan vervang je het hoofdrecht voor een vegetarische gourmetschotel. Je mist haast het vlees niet!

2.    De aankleding en de ambiance

Als het menu staat ga je verder met de aankleding en de ambiance. Want deze is heel belangrijk tijdens de feestdagen. Maak de tafel netjes op en geef een tafelschikking mee. Hierop kun je ook het menu zetten van de avond. Voor aankleding kun je ook veel inspiratie doen op bijvoorbeeld Pinterest of Youtube. Bekijk deze video bijvoorbeeld eens!

3.    Leuke activiteiten 

Tussen het eten door is het ook leuk om de gasten te vermaken met elke activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan Oudhollandse spelletjes, zoals ganzenbord, sjoelen of mens-erger-je-niet. Of speel het Scandinavische kub buiten in de achtertuin. Zo zorg je er ook voor dat je niet van de ene gang in de andere gang rolt. 

4.    De drankjes 

Uiteraard staat er gewoon wijn op tafel of is er bier voor de liefhebber. Maar ook op het gebied van drankjes kun je het groots aanpakken. Zo kan je bijvoorbeeld een gin-tonic-tafel neerzetten. Met allemaal verschillende soorten gin, leuke glazen potten voor het drankje en natuurlijk heel veel lekkere extraatjes voor in je drankje. Zoals munt, jeneverbessen en frambozen. Zo kan iedereen zijn eigen drankje mixen. Je kan er ook een cocktail-tafel van maken. Ook een leuke manier om de drankjes te serveren! 

5.    Goodiebag voor thuis 

Aan het einde van de avond is het leuk om voor iedereen een klein cadeautje bij de deur neer te zetten. Bijvoorbeeld een kleine goodiebag met wat kleine dingetjes voor thuis. Denk aan chocolade, een klein flesje wijn of juist een flesje water voor de kater.