Voel je weer als vrouw na het amputeren van je borsten 

Het is een enorm ingrijpende verandering in je leven wanneer jij jouw borsten moet laten amputeren. In dit artikel vertellen wij je hoe je jezelf weer vrouw kan laten voelen. 

Alsof de jaren dat jij borstkanker had en op het randje van de dood balanceerde niet erg genoeg waren. Je bent ook nog je prachtige borsten verloren. Het doet je nog iedere dag pijn wanneer je in de spiegel kijkt. Zo graag zou je knipperen met je ogen en je borsten weer terug hebben. Maar er wordt tegen je gezegd dat je nu van dit lichaam moet gaan houden. Jij wil je borsten gewoon weer terug met een borstvergroting. Wij beantwoorden een aantal veel gestelde vragen 

Voel jij je ongelukkiger na een borstamputatie? 

Het is een vraag die veel vrouwen bezighoudt die hebben geworsteld met borstkanker: ‘Voel ik mij ongelukkiger wanneer ik geen borsten meer heb?’ De meningen zijn enorm verdeeld, maar uit een onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam is gebleken dat vrouwen zich wel degelijk ongelukkiger voelen. Gelukkig zijn er ontwikkelingen in de behandelingen waardoor amputatie misschien niet meer nodig is. Maar tot die tijd kan je natuurlijk naar een plastisch chirurgie kliniek opzoek gaan die je kan helpen bij het terugkrijgen van jouw mooie borsten. 

Hoe kan ik toch sexy zijn als vrouw zonder borsten? 

Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze hun complete sexappeal hebben verloren na het verliezen van hun borsten. Mannen kijken niet meer naar me om is misschien wel de eerste gedachte. Gelukkig ben je niet alleen in deze gedachte. Daarom hebben veel vrouwen communities opgericht met gelijkgestemde vrouwenmet dezelfde problemen. Zo zijn is er zelfs sexy lingerie op de markt gebracht voor vrouwen zonder borsten. Zeker weten dat jij gewoon nog mannen kan versieren! 

Tijdschrift voor vrouwen zonder borsten 

Een tijd geleden is er zelfs een tijdschrift gelanceerd voor vrouwen die door het leven gaan zonder borsten of ooit een borstamputatie hebben doorstaan. Zo laten vrouwen zien dat ze nog steeds enorm zichzelf kunnen zijn en echt vrouw kunnen zijn. Het tijdschrift laat allerlei soorten vrouwen zien. Zo zijn er vrouwen die gelijk na de amputatie weer nieuwe borsten hebben laten doen om ze helemaal weer zichzelf te laten voelen. Maar ook zijn er vrouwen die tepels hebben laten tatoeëren om het gevoel weer terug te brengen. 

Moeilijk praten over borstamputatie 

Het grootste probleem wordt door vrouwen gezegd is dat er lange tijd maar moeilijk over gepraat werd. Maar tegenwoordig is er steeds meer ruimte om te praten over een probleem waar heel veel vrouwen mee struggelen. Daarnaast is de medische wereld stukken verder dan een paar jaar geleden en is in de toekomst amputatie misschien helemaal niet meer nodig. Ook worden onderzoeken in een steeds eerder stadium doorlopen waardoor kanker eerder wordt gezien. 

Het zal waarschijnlijk zo zijn dat je hoe dan ook weer van je eigen lichaam moet gaan houden. Dit kan door nieuwe borsten te nemen, door een breastflower te dragen of door juist helemaal niks te doen. Maar dat je lichaam is veranderd dat zal helaas altijd zo blijven.