Waarom donkere raambekleding hip is in 2021

Wie op zoek is naar de laatste woontrends, kan veel manieren gebruiken om zichzelf meer wijs te maken op het gebied van interieurtrends en hypes. Je kunt woonmagazines lezen, naar podcasts over interieurtrends luisteren of populaire televiseprogramma’s kijken zoals VTwonen weer verliefd op je huis of Kopen Zonder Kijken. In al deze verschillende media worden de laatste woontrends uitgebreid aangehaald en besproken. Eén van die trends is donkere raambekleding. Benieuwd waarom dit zo populair is?

Donkere raambekleding maakt je huis knus en intiem

Een huis met veel witte details kan al snel wat ongezellig, kil en steriel lijken. Dit effect voorkom je door te kiezen voor donkere raambekleding. Je zou misschien verwachten dat donkere raambekleding een huis donkerder maakt en minder licht binnen laat- maar dit effect treedt helemaal niet op. Hoewel het evenveel licht doorlaat als lichtere raambekleding, zorgt donkere raambekleding wel voor een knus, gezellig en intiem effect. Iets wat je waarschijnlijk graag wil hebben in jouw huiskamer.

whtie bed comforter

Donker staat niet “hard”

Veel mensen denken onterecht dat een donkere kleur in de raambekleding zal zorgen voor een ‘hard’ effect, maar kleur hoeft helemaal niet zoveel effect te hebben wanneer er wordt gekozen voor de juiste materialen. Een zwart gordijn van zacht katoen of linnen zal bijvoorbeeld helemaal niet ‘hard’ staan in een woonkamer, terwijl witte houten jaloezieën dat wel zouden kunnen doen. Het gaat dus meer over materiaal dan over kleur. In dit geval, althans.

Nadruk op de raampartijen

Wanneer je gebruik maakt van onopvallende raambekleding, kan het zijn dat jouw raampartijen onbedoeld een beetje naar de achtergrond verdwijnen. Door te kiezen voor stoere donkere raambekleding, geef je de raampartijen juist weer de aandacht die ze verdienen. Hierdoor vallen jouw ramen juist meer op.

Inspelen op trends

De meeste mensen willen graag een trendy huis zodat hun inrichting er modern en modieus uitziet. Als je kiest voor donkere raambekleding, dan is inspelen op de laatste trends precies wat je doet. Het fijne aan raambekleding, zoals bij raambekleding Nederland, is dat er veel ruimte is voor jouw persoonlijke wensen. Zo kan raambekleding ook gemakkelijk op maat gemaakt worden en is er dus voor ieder wat wils.