Beste Oordopjes in 2019

Zelf ga ik nergens heen zonder mijn oordopjes. Ik luister muziek op elke fietstocht, wandeling, wachtmoment in de trein of gewoon wanneer ik niemand wil vermoeien met wat ik aan het luisteren ben. Oordopjes kunnen ontzettend in prijs verschillen. Zo vind je ze voor een paar euro op de markt, maar kun je er ook honderden euro’s voor betalen. Voor sommigen de investering zeker waard, maar dat verschilt per persoon. Ben je benieuwd wat de beste oordopjes in 2019 zijn? Je leest het in dit artikel.

Airpods

Er is veel te doen geweest om de nieuwe ontwikkeling van Apple toen het bedrijf Airpods introduceerde. De oordopjes zijn namelijk draadloos, dus dat betekent dat je in elk oor een oordopje hebt zitten maar deze geen fysieke verbinding hebben naar je iPhone, enkel via Bluetooth. De Airpods berg je op in een klein doosje, die je kunt opladen met je reguliere iPhone oplader. Wanneer de oortjes lang niet terug zijn geweest in hun ‘doosje’ en geen accu meer hebben, laden ze weer op in het doosje, wanneer je ze terugstopt. Wanneer de accu van het doosje leegraakt is het aan jou om deze weer op te laden.

Veel mensen dachten dat je Airpods te makkelijk kwijt zou raken. Sprekend uit eigen ervaring valt dat wel mee. Alleen wanneer je iemand met een airpod in een knuffel geeft kan het zo zijn dat je ineens ‘Oh, Airpod! Airpod’ schreeuwt omdat je niet wil dat deze op de grond belandt. Verder stop je ze gewoon weer terug in hun doosje wanneer je bij bestemming aankomt. Wanneer je in Airopds wil investeren, verwacht ik dat je daarbij ook wel de moeite neemt om er zuinig op te zijn.

Bose

Bij 235 reviews van gebruikers van kieskeurig kwam Bose met een gemiddelde van 4,5 sterren als tweede favoriete oordopjes van het publiek uit de bus. Gemiddeld betaal je voor deze oordopjes 149 euro, maar dan heb je ook wat. Deze oordopjes, zijn net als de Airpods, niet met een kabeltje verbonden aan je telefoon, maar zijn draadloos. Niet alleen is het geluid van de oordopjes optimaal, Bose staat bekend om zijn goede geluidsinstallaties, maar wordt het omgevingsgeluid door de speciale kussentjes die zich op de oordopjes bevinden vrijwel volledig gedemd. Het notwerp van het oorkussentje is zo gemaakt dat hij als geen ander in je oor blijft zitten, ook als je intensief aan het sporten bent. Hij is zweet- en weerbestendig. De oordopjes gaan ruim 6 uur mee voordat ze toe zijn aan een nieuwe oplaadbeurt.

Knops

Mocht je nog niet bekend zijn met het merk Knops, dan verrijkt dit misschien wel je leven. De oordopjes woden ook wel de volumeknoppen voor je oor genoemd. Het is de eerste analoge hooroptie, waardoor er niets elektronisch is. Je hebt geen batterijen of app nodig.

Wat deze oordopjes zo bijzonder maakt is dat ze vier verschillende standen hebben. De eerste is een stand waarbij geen geluid gefilterd wordt en waarbij je alles luid en duidelijk hoort. Bij stap 2, 3 en 4 worden 10dB, 20dB en 30dB gefilterd. Je switcht heel eenvoudig tussen standen, door enkel aan de ring (die zich op het oordopje bevindt) te draaien.

Dit zijn dus de beste merken voor Draadloze en niet draadloze oordopjes in 2019. Welke vind jij het fijnst zitten? En welke merken geven volgens jou het beste geluid?