2019's beste soundbars op een rij

Beste Soundbar in 2021 – Beste Soundbars op een rij

Veel mensen zijn met de Top2000 het nieuwe jaar ingegaan. Hoe gaaf zou het zijn als je in 2021 alle muziek kan luisteren, maar dan via een soundbar? Met een goede kwaliteit aan muziek ervaar je een echte muzikale beleving. De beste soundbars zijn door ons op een rij gezet. 

Wat is een soundbar?

Een soundbar is een balk met een luidspreker die het geluid van je radio en televisie kan vervangen. Het interne geluid uit een (platte)televisie is namelijk niet altijd om over naar huis te schrijven. De soundbar kan je vaak onder of boven je televisie plaatsen en kan soms net zo breed zijn als je televisie.

In een soundbar zit een digital sound processing (DSP) waardoor de boxen zo worden aangestuurd dat het lijkt alsof je aan de voorkant, achterkant en in het midden van de kamer een box hebt staan. Hierdoor creëert een soundbar deels een surround-ervaring. Ze verbeteren de geluidskwaliteit van je televisie, maar als je een volledige surround ervaring wil hebben, moet je toch echt meerdere boxjes in huis hebben of een ander systeem gebruiken, aldus de consumentenbond.

Toch is een soundbar een hele goede oplossing om thuis je geluid te verbeteren. Muziekliefhebber? Dan kun je nu via de soundbar muziek luisteren. Film- en serieliefhebber? Bekijk jouw favoriete films en series nu met het beste geluid.Heb je geen SmartTV waar je netflix of radio op kan afspelen? Daar heb ik een tip voor! Voor nog geen veertig euro maak je jouw televisie ‘smart’ met een Google ChromeCast. Dit kleine apparaatje kan jouw laptop of tablet draadloos verbinden met je televisie mits je een USB-aansluiting in je televisie hebt waar je de ChromeCast in kan doen.

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een soundbar

Het is heel belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een soundbar. Van de aansluiting, tot het design. We nemen de belangrijkste kenmerken met je door.

Aansluiting

Voordat je een soundbar aanschaft, is het handig om eerst even te controleren welke aansluiting er op je tv zit. Meestal hebben tv’s een HDMI-aansluiting of een zogenoemde optische aansluiting. Over het algemeen geeft die eerste optie de beste geluidskwaliteit. Dus daar kun je wat ons betreft het beste op filteren.

Wireless

Steeds meer geluidsinstallaties hebben ook de mogelijkheid om een draadloze verbinding met je televisie te maken. Via Bluetooth of WiFi. Dit zouden wij eigenlijk alleen aanraden als beide apparaten van hetzelfde merk zijn; anders kan er namelijk  vertraging in het geluid optreden. En dat is behoorlijk irritant als je een film kijkt!

Geluidskwaliteit

Soundbars met surround geluid en hi-res audio bieden eigenlijk in alle gevallen de beste audio-ervaring. Afhankelijk van het type films dat je kijkt en de muziek die je luistert, kun je daar nog een losse subwoofer en eventueel achterspeakers aan toevoegen. Die helpen door de diepe bassen om het effect van een thuisbioscoop echt neer te zetten.

Design

Ondergeschikt aan al het bovengenoemde, maar vooral voor vrouwlief niet onbelangrijk: het design van de soundbar. Aangezien je deze onder de tv of in een open kast plaatst, maakt het als het ware onderdeel uit van de inrichting. En natuurlijk wil het oog ook wat. Let er daarom op dat het ontwerp past in je huiskamer.

Dit zijn de beste soundbars van 2021

1. Samsung HW-Q90R Soundbar

Hoewel de Samsung HW-Q90R Soundbar al in 2019 op de markt is gebracht, verwachten de kenners in 2021 geen enkele soundbar die ook maar een beetje in de buurt komt bij de kwaliteit van deze topper. De HW-Q90R biedt een combinatie van surround-sound van Dolby Atmos en audiotechnieken van DTS:X. Dit maakt deze soundbar is niet alleen ideaal om films of tv mee te kijken, maar zorgt er ook voor dat muziek het beste tot zijn recht komt. Deze Samsung Soundbar biedt geweldig scala aan mogelijkheden, is makkelijk te installeren en is voorzien van HDMI-poorten. Wat dat mag kosten? Ach, reken op een kleine 900 euro.

2. Sony HT-X8500 Soundbar

Gezien het feit dat vergelijkbare Dolby Atmos-soundbars voor twee keer zoveel geld over de toonbank gaan, scoort Sony HT-X8500 extra hoog in dit lijstje. Natuurlijk is er bespaard op een aantal toepassingen, maar het enige dat echt telt is hoe geweldig deze soundbar klinkt. De audioprestaties worden omschreven als helder, omhullend en overtuigend. Dat maakt dit de perfecte keuze voor als je een goed en betaalbaar geluidssysteem wilt voor je bioscoop in huis. Wat wij dan verstaan onder betaalbaar? Nou, minder dan 300 euro.

3. Q Acoustic M4 Soundbar

Laat je bij de eerste kennismaking van de Q Acoustic M4 Soundbar niet misleiden door het ietwat saaie design. En neem ook het feit dat het een 2.1-kanaals geluidssysteem is alsjeblieft voor lief. Echt, geloof ons nou maar. Zodra je hoort wat deze soundbar doet met de audio van muziek en films, ben je helemaal om. En wie heeft er nou meer dan één HDMI-poort nodig als je draadloos kunt verbinden met Bluetooth? Precies. Dit is alles wat je nodig hebt. En wij durven dan ook rustig te stellen dat dit geluidssysteem de beste in zijn klasse – tot 400 euro – is.

4. Samsung HW-Q70R Soundbar

Kijken we een goede prijsklasse verder – tot 600 euro – dan staat de Samsung HW-Q70R Soundbar bovenaan. Dit is het kleine zusje van de Q90R die deze lijst aanvoert en de grotere broer van de W-N650 die het tot 2018 heel erg goed deed. Ook deze soundbar ondersteunt zowel Dolby Atmos en DTS:X-audiosystemen. Het is vooral een goede optie om te combineren met grote tv-schermen. Sterker nog: daar zijn deze luidsprekers op gebouwd. Ze zijn namelijk afgesteld op de QLED-tv’s van de Koreaanse elektronicagigant. Ons oordeel? Een solide middenklasser.

5. Sennheiser Ambeo 3D Soundbar

Sennheiser staat niet zo zeer bekend als fabrikant van soundbars. De meeste consumenten kennen dit merk waarschijnlijk van zijn koptelefoons en microfoons, bedoeld  voor professioneel gebruik. Maar natuurlijk kon die soundbar in het assortiment niet ontbreken. Dat pakt Senneheiser met de Ambeo 3D Soundbar meteen goed aan, met een combinatie van Dolby Atmos en DTS:X. Wat het dan 3D maakt? De toevoeging van het eigen Ambeo geluidssysteem. Om jouw thuisbioscoop echt naar het volgende level te tillen, met pure geluidskwaliteit. Innovatie kost geld en dat bewijst ook deze soundbar, waar na het euroteken de cijfers 2.500 geschreven staan.

6. BOSE Smart Soundbar 300

Het tijdloze design van de Bose Soundtoch speaker is een mooie aanwinst voor in je interieur. Maar dat is gelukkig niet het enige goede aan deze soundbar. Het krachtige binnenwerk van deze slanke soundbar bevat vier full-range drivers en een centrale dometweeter. Dit zorgt voor een ruimtelijk geluid dat door je hele kamer te horen is. Dankzij de BoseVoice4Video-technologie kan je commando’s geven met je stem. Zo kan je lekker op je plek op de bank blijven zitten. Wil je graag nog meer geluid in de kamer? Dat is mogelijk! De BOSE Smart Soundbar 300 is namelijk te combineren met de Bose Bass Module. Zo ga jij helemaal op in de film of muziek.

Toppers in de outlet van 2020

1. Yamaha Soundbar YSP-2700

Volgens de consumentenbond is de Yamaha soundbar YSP-2700 met een 8.1 het beste uit de test gekomen. Als je echt wilt investeren in een goede soundbar, is dit zeker een goede optie! Deze soundbar heeft een aparte subwoofer en via een app kan je van alles regelen rondom de soundbar. Aan muziek geen gebrek want de soundbar kan met spotify verbinden. Ook heeft de soundbar nog drie HDMI-ingangen waardoor je de spelcomputer en andere apparaten kunt aansluiten.

2. LG SK9Y

Met een 7.7 is de soundbar LG SK9Y een goedkoper alternatief voor die van Yamaha. De bar scoort 0,3 punten minder op geluidskwaliteit en heeft maar 1 HDMI ingang. Verder is het apparaat te bedienen met een app en kan je hier van alles mee.

3. Denon Heos Home Cinema

Als beste koop is de Denon Heos home cinema een soundbar om over na te denken! Met een 7.3 is de prijs en kwaliteitverhouding erg goed. Het installeren is wel lastig dus hiervoor zou je hulp nodig kunnen hebben als het zelf niet lukt. Ook deze bar heeft een losse subwoofer en is te bedienen met een app. Het heeft geen afstandsbediening en er worden ook geen wandbeugels meegeleverd om hem aan de muur op te hangen. In tegenstelling met de voorgaande soundbars is dit wel het geval. Mocht je al van te voren weten dat je jouw soundbar niet wil ophangen, dan is dit zeker een goede optie.

4. Samsung Draadloze Soundbar HW-T650/ZG

Deze slanke soundbar is te bedienen met slechts één afstandsbediening rechtstreeks vanaf uw compatibele Samsung-tv. De Samsung soundbar is nu te vinden in de outlet. En dat is echt een goede deal. Deze soundbar kan namelijk heel veel. De Soundbar analyseert zelf de audiotrack om het afspelen van geluid voor specifieke inhoud te optimaliseren. Of het nu gaat om een luid sportprogramma of een spannende film met rustige gesprekken. Deze Soundbar geeft je het best mogelijke geluid en dat elke scène voor scène.