Deze celebrities beleggen in crypto’s

Het beleggen in crypto’s wordt steeds populairder. Terwijl het voor het grootste deel van de mensen nog een hoop abracadabra is, zijn er wel veel celebrities die zich er in verdiept hebben. Bitcoin, Ethereum of Ripple: alle grote crypto’s hebben enkele beroemde fans!

Wat is crypto?

Er zijn veel verschillende namen die crypto omschrijven: het wordt ook wel cryptogeld, cryptocurrency of cryptovaluta genoemd. Dit betekent dus allemaal hetzelfde. Een hele korte omschrijving van wat het precies is luidt als volgt. Het zijn eigenlijk denkbeeldige munten die bestaan uit een unieke reeks van cijfers en getallen. Er zijn tegenwoordig een paar honderd cryptomunten, waarvan Bitcoin (BTC) de bekendste is. Deze kunnen worden verhandeld of beleggers kunnen erop speculeren, net zoals bij andere traditionele valuta’s (fiatgeld). Ook Ze bestaan buiten het toezicht van financiële instellingen en overheden, waardoor ze voor sommigen te risicovol zijn.

Ethereum

Een andere populaire cryptocurrency is Ethereum: een digitale valuta die je rechtstreeks met anderen kunt uitwisselen. Er komt dus geen bank of creditcardmaatschappij aan te pas, en ook geen andere centrale instelling zoals PayPal of iDEAL. Hierdoor zijn betalingen met Etherem een stuk sneller dan met bijvoorbeeld Bitcoin. Om Ethereum te kopen moet je van tevoren goed onderzoek doen of het iets voor jou is.  Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar het koersverloop van de ETH ziet er gunstig uit.

Ashton Kutcher

Een celeb die bekend staat om zijn succesvolle financiële investeringen is Ashton Kutcher. Hij heeft een eigen bedrijf, Sound Ventures, dat in onder andere Ripple (XRP) investeert. Hij schuift niet onder stoelen of banken hoe enthousiast hij over cryptocurrency is. Bij diverse talkshows en interviews heeft hij onder andere Bitcoin en Ripple genoemd als ‘revolutionair’.

Gwyneth Paltrow

De actrice is net zoals Kutcher erg bekend in de crypto-wereld en is dan ook een adviseur in de Bitcoin wallet app Abra! Ze is naast actrice ook ondernemer en heeft haar financiën goed op orde.

Lionel Messi

Deze bekende voetballer verdient een aardig salaris met zijn contract en sponsordeals, maar ook met crypto is hij goed bezig. Hij heeft op social media uitgesproken hoe hij denkt over cryptocurrency en is ambassadeur van een bedrijf dat zich met crypto bezighoudt!

Waarom crypto?

De meeste celebrities hebben genoeg geld. Het gaat hen dus niet alleen om het bezitten van geld, maar ook om het verdienen van geld. Veel beroemdheden worden dan ook, naast hun dagelijkse bezigheden, ondernemers en investeerders via beleggingen. Dit doen ze om hun fortuin te kunnen versterken en uitbreiden! Dit is waarom zoveel acteurs, atleten en muzikanten zich zijn gaan verdiepen in de wereld van de crypto en sommigen zijn er erg succesvol in geworden!

Wel is het belangrijk om ook de risico’s er van in te zien: zonder aanzienlijk startkapitaal is het gevaarlijk om al je geld in crypto te investeren. Er kunnen namelijk flinke stijgingen zijn in de waarde van de crypto, maar ook flinke dalen. Zorg dus dat je je eerst goed inleest en voorbereid voor je je geld investeert in de digitale wereld!