5 Beste Virtual Reality Brillen 2020

Heb je wel eens virtual reality brillen geprobeerd? Deze geven je de mogelijkheid om vanaf één plek, laten we zeggen je huiskamer, in allerlei verschillende werelden te belanden. Een achtbaan, dierentuin, een virtuele gamewereld: het is zo gek niet te bedenken of je kunt het beleven met een virtual reality bril. Benieuwd wat anno 2020 de beste brillen op de markt zijn? Wij hebben onze top 5 voor je geselecteerd.

Valve index

De Valve Index bril is één van de nieuwste virtual reality exemplaren op de markt en maakt gebruik van de laatste technieken. Hij is iets duurder dan zijn concurrenten, maar is daarbij ook beter afgesteld op VR gaming. Bij deze bril krijg je ook de beste controllers en een knuckle controller geleverd!

Oculus Quest

Deze VR-bril is volgens kenners één van de beste allround exemplaren op de markt. Hij is relatief gezien erg goed betaalbaar en de prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed. Daarnaast is hij draadloos, maakt hij gebruik van motion tracking zonder externe sensors en heeft hij ‘frontcamera’s’, zodat je zicht kunt houden op je omgeving.

Oculus Rift S

De Oculus Rift S is een geüpgrade versie van zijn voorganger, de Oculus Rift. Hiermee is de trakcing verbeterd en zijn externe sensoren niet meer nodig. De Oculus Rift S is verkrijgbaar voor ongeveer 400 euro. Let wel: een sterke PC is een vereiste om deze bril te kunnen gebruiken. (Vrijwel al deze brillen zijn trouwens verkrijgbaar bij Magic Leap!)

HTC Vive Cosmos

Als je weet dat VR brillen iets voor jou zijn en je echt op zoek bent naar een bril van hoge kwaliteit, dan is dit model van HTC echt wat voor jou. Deze bevat onder andere het beste OLED display.

Vive Pro Starter Kit

Ook de Vive Pro Starter Kit is een zeer populaire VR-bril voor iedereen die op een goede manier kennis wil maken met de wereld van virtual reality. Hij wordt door experts ook wel de gouden standaard genoemd, en dat is niet voor niets. Het is de succesvolle formule van een combinatie van hoge beeldresolutie, snelle verversingssnelheid en room-scale tracking wat het apparaat zo aantrekkelijk maakt.