Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 13

Je knippert even met je ogen en Apple heeft weer een nieuwe iPhone-reeks gelanceerd. Ditmaal de iPhone 13. Wil je graag een nieuwe telefoon kopen maar twijfel je voor welk toestel je wilt gaan? We vertellen jou de verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 13 uit in deze blog.

iPhone abonnementen vergelijken is altijd een goed idee als jij een nieuwe mobiele telefoon wilt hebben. En die vergelijking begint al als je twijfelt over welk mobiel je wilt hebben. De iPhone 13 is natuurlijk het nieuwste van het nieuwste. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan. De prijs van de iPhone 12 is gezakt doordat er een nieuwer mobiel op de markt is gekomen. En hoewel de iPhone 13 natuurlijk de crème de la crème van dit moment is, betekent dat niet dat de iPhone 12 ineens een matig toestel is geworden. Hoog tijd om dus te gaan kijken wat jij nodig hebt en zoekt in een toestel.

Vergelijking op basis van de varianten

Allereerst kijken we naar de varianten. Want de iPhone 13 heeft veel soorten, namelijk de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Dit zijn dezelfde soorten als bij de iPhone 12. Alleen hebben ze de opslagcapaciteit verandert bij de iPhone 13. Eerst kon je namelijk kiezen uit 64 GB, 128 GB en 256 GB nu is dat 128 GB, 256 GB en 512 GB. Je krijgt dus meer opslagruimte als je gaat voor de nieuwste iPhone 13. Dat is aantrekkelijk als je denkt dat je het met 256 GB of minder het niet gaat redden.

Vergelijking op basis van het design

Dan kijken we nu naar het design. Want wat zijn hierin de verschillen? Nou, deze zijn niet direct te zien. Beide series hebben namelijk precies hetzelfde formaat en ook de behuizing is hetzelfde. Als we kijken naar de binnenkant dan zien we wel dat de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max een verdubbelde verversingssnelheid hebben. Deze is namelijk van 60 Hz naar 120 Hz gegaan. Hierdoor zijn de beelden nog vloeiender. Dit is vooral interessant als je bijvoorbeeld graag games speelt op je mobiel.

Vergelijking op basis van de batterij

Als we kijken naar de batterijen dan zien we vooral een verschil in de capaciteit. Zo zijn alle iPhone 13’s uitgerust met een grotere batterijcapaciteit. Deze is namelijk van 2775 mAh naar 3095 mAh gegaan. Hierdoor heeft de iPhone 13 gemiddeld inhoud van 10% meer dan zijn voorganger. De iPhone 12 stond al bekend om zijn goede batterij. Deze verhoging is vooral interessant als je veel van huis bent en niet in de gelegenheid bent om vaak op te laden.

Vergelijking op basis van de camera

En dan de camera. De strijdt tussen Samsung en Apple lijkt altijd te gaan om de camera. En ook bij de iPhone 13 is de camera weer verbetert. De camera’s waren al supergoed. Je ziet dan ook vooral een verbetering op basis van de beeldstabilisatie. Ook heeft de iPhone 13 een verbeterde en grotere ultragroothoeklens.

Meer zien over de iPhone 12 en de iPhone 13? Bekijk dan deze video eens!