Beste Nederlandse rappers in 2020

Nederlandse rap is de laatste jaren populairder dan ooit. Als je de woorden ‘als je bitch wil chillen…’ hoort dan kun je deze toch ook makkelijk afmaken? Vrijwel elke Nederlandse jongere (en volwassene!) rapt mee met de woorden ‘want ik heb drank, en drugs. Ik heb drank, en drugs. Alle tieners zeggen ja tegen MDMA’. Hoewel er over de inhoud van deze tekst genoeg discussie is geweest, gaan we daar in dit artikel niet verder op in. Wel vertellen we je wat de populairste Nederlandse rappers in 2020 gaan worden.

Lil’ Kleine

Lil’ Kleine scoort hit na hit en nadat bekend werd dat zijn ‘Alleen’ tour in de Ziggo dome binnen no-time was uitverkocht kwam er snel een tweede show, die net zo snel weer uitverkocht was. En goed nieuws voor Jorik: niet alleen gaat hij in 2019 trouwen met zijn mooie verloofde Jamie Vaes, ook verwachten zij een kindje! Of dat beschuit met roze of blauwe muisjes gaat worden, weten we nog niet, maar zal Lil’ Kleine ongetwijfeld snel delen op zijn Instagram, waar hij meer dan een miljoen volgers heeft.

Bizzey

Is er een populaire Nederlandse plaat, dan kun je erop wedden dat Bizzey daar op staat. Op Spotify zijn zijn vijf meest geluisterde tracks: ‘Culo (ben je papichulo…), drama (samen met boef, ‘***** kom niet met je drama’), Coca (voor een beetje coca doet ze alles…), Traag (één van de meest populaire songs in clubs) en ze willen me, samen met Hardwell, Lil’ Kleine en Chivv. Bizzey gaat als een speer en is één van de populairste nederlandse rappers van het moment. Het laatste nummer waar hij op te horen is, Hij is van mij, staat op nummer 1 in de Nederlandse top 100.

Boef

Ken je de ‘Habiba’ challenge nog? Het nummer Habiba was al ongekend populair, maar toen de clip uitkwam was deze dat al gauw ook. Hierin zie je Boef in zijn onderbroek over straat rennen. Je raadt het al, veel mensen gingen dit nadoen en als gevolg waren er honderden Nederlanders die in hun onderbroek over straat renen, wat hierna te bewonderen was op internet. Niet alleen Boef’s nummers zijn populair, ook zijn rapvideo’s en vlogs op Youtube.

Ronnie Flex

Ronnie Flex had in 2018 al een mega hit te pakken samen met Maan, Blijf Bij Mij. In 2019 is de verwachting dat hij nog veel populairder zal worden, ook omdat hij samen is met hitkanon Famke Louise. Niet gek ook het rappende stel samen een nummer uitbracht met kerst: Alleen Door Jou. En ook Ronnie eet beschuit met muisjes: hij is onlangs vader geworden van een zoontje (waar Famke Louise dan weer niet de moeder van is, maar dat is een ander verhaal.

Famke Louise

Tot slot is Famke Louise er eentje die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. Ze begon ooit als vlogger maar na haar nummer ‘Op Me Monnie’ is ze niet weg te denken uit de Nederlandse muziek. Na ‘Vroom Vroom’, ‘Slide’, ‘Fan’, ‘Bad bitch uit Almere’ en ‘Alleen door Jou’ (samen met haar geliefde Ronnie Flex) zijn wij heel benieuwd met wat ze nog meer uit gaat brengen.