De beste singer/songwriters van 2019: wie heeft er dit jaar de beste stem?

We weten wie de beste zangers en zangeressen van het afgelopen kaar waren, maar we willen meer! Wie staan er dit jaar aan de top en wie ziet er veelbelovend uit?

Verrassing van het jaar 2018

De verrassing, of de ontdekking van het jaar mogen we toch wel Davina Michelle noemen. Ze vertolkte het nummer Duurt te lang van Glen Faria en was twee dagen na de uitzending ineens de meest gedownloade artiest in Nederland op dat moment.
Het duurde niet lang voor het nummer overal te horen was en de als nummer 1 de Nederlandse Top 40 binnenstormde.

Niet veel later werd deze hit ook nummer 1 in de Mega Top 50. De singel verdiende een Gouden Plaat en verbrak op 21 december 2018 een record! De singel stond acht weken lang op nummer 1 in de top 40. Nog nooit eerder presteerde een Nederlandse zangeres dat!

De beste zangers
Ook dit jaar gaat de AVRO tros weer op zoek naar de beste zanger of zangeres van Nederland.

Vorig jaar was daar ineens Davina Michelle en zij veroverde met haar hit Het duurt te lang, vele harten van luisteraars in Nederland. Dit jaar gaan de makers van het programma het iets anders aanpakken. Ze willen namelijk een nieuwe Youtube-ster vinden! Iedereen kan dus meedoen en zijn of haar beste versie vertolken van een van de nummers die in het afgelopen seizoen voorbij is gekomen. Mocht je denken dat jij in het rijtje thuishoort van de beste singer/songwriters van 2019, maar hoef je alleen nog maar ontdekt te worden? Dan is dit je kans!

Ilija Djokovic

Deze man is eigenlijk al redelijk bekend bij het grote publiek, maar gaat in 2019 zeker weten de grens over van bekend, maar superbekend! Zijn tracks staan bekend om zijn drumstijl die door de nummers heen zit, ook wel drumcode stijl genoemd. Hij is in Nederland nog niet erg bekend, maar dat gaat vast en zeker komen!

Sjaak Herbert

Deze jongeman is van alle markten thuis. Of het nou house is of techno, de Nederlandse Sjaak Herbert mixt alles aan elkaar met zijn eigen beetje jazz of soul er doorheen. Zijn stijl is erg breed en erg veelzijdig, dus zeker de moeite waard om te blijven volgen!

I hate models

Wanner je goed bekent bent in de harde techno scene, ken je deze naam vast al! Zijn stijl zit hem vooral in de industrial techno, wat hij vermengt met scherpe uithalen en ook zweverige techno. Iet wat harder dan de meeste techno, maar hij brengt veel uit op het moment dus misschien zit er wel een plaat voor je bij!