Een assieraad om een overleden nabestaande te herdenken

Het verliezen van een geliefde is een van de moeilijkste ervaringen in het leven. Veel mensen zoeken manieren om de herinnering aan hun dierbaren levend te houden. Een bijzonder en persoonlijk eerbetoon is het dragen van een assieraad. Een assieraad is een sieraad waarin een kleine hoeveelheid as van de overledene wordt verwerkt. Dit kan een ketting, armband, ring of ander sieraad zijn. Het biedt nabestaanden de mogelijkheid om hun geliefde altijd dicht bij zich te dragen. Een assieraad is een tastbare en troostrijke manier om de band met een overleden dierbare te behouden en kan helpen bij de rouwverwerking. Het is een mooi en waardevol aandenken voor nu en voor toekomstige generaties. Assieraden-shop.nl biedt een ruim assortiment aan assieraden. Zo kun je altijd iets vinden wat bij jou en jouw overleden dierbare past.

 

Hoe vul je een assieraad?

Het vullen van een assieraad is vrij gemakkelijk maar wel een secuur klusje. Voor het vullen bestaan er speciale vulsetjes. Hier krijg je meestal iets van een soort trechter en lijm erbij. Met de trechter kun je de hoeveelheid as in de assieraad gieten. Zorg dat je nooit hoger gaat dan het eventuele schroefdraad of drukdopje. Anders heb je namelijk kans dat het sieraad niet goed dicht wil. Hierdoor bestaat de kans dat het dopje loskomt en dat wil je voorkomen. Om zeker te weten dat het sieraad dicht blijft zitten is het belangrijk om deze dicht te lijmen. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om een voor een goede hechting te zorgen. Laat het sieraad goed drogen voordat je deze gaat dragen.

 

Hoe verloop het rouwproces?

Rouw is een natuurlijk proces dat mensen doormaken na het verlies van een dierbare. Hoewel ieders rouwproces uniek is, zijn er enkele gemeenschappelijke fasen die de meeste mensen ervaren:

 

·       Ontkenning: In eerste instantie kan het moeilijk zijn om het verlies te accepteren. Gevoelens van verdoving en ongeloof overheersen.

·       Woede: Boosheid, frustratie en het gevoel van oneerlijkheid komen vaak voor. Deze emoties kunnen gericht zijn op zichzelf, anderen of het leven in het algemeen.

·       Onderhandelen: Er kan een periode zijn waarin men probeert te onderhandelen, in de hoop de realiteit ongedaan te maken of uit te stellen.

·       Depressie: Intens verdriet, leegte en terugtrekking kenmerken deze fase. Dit is vaak het dieptepunt van rouw.

·       Aanvaarding: Geleidelijk begint men de realiteit onder ogen te zien en ermee te leren leven. Het verdriet vermindert en men vindt manieren om verder te gaan.

 

Rouw is geen lineair proces. Er kan heen en weer gegaan worden tussen de fasen. Met tijd, steun en gezonde coping mechanismen komt men er doorheen. Professionele hulp kan nuttig zijn als het te overweldigend wordt.