Betaal jij meer dan nodig is voor je autoverzekering?

2023 was voor veel mensen een duur jaar. Ook ondernemers hebben gemerkt dat alle vaste lasten omhoog gingen. Vandaar dat veel mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om hun maandelijkse lasten naar beneden te krijgen. Een manier om dit te doen, is om te kijken of je nog de juiste verzekeringen hebt. Vaak sluit je deze af en daarna kijk je jaren niet meer om naar je polis. Dit kan nadelig uitpakken wanneer het gaat over je zakelijke autoverzekering. De waarde van je auto is namelijk aan verandering onderhevig en om die reden bestaan er ook verschillende verzekeringen voor auto’s. Check daarom even of je nog correct verzekerd bent of dat je misschien beter kunt overstappen. Wij laten je de opties zien. 

Een passende verzekering voor je auto bespaart je geld

Een verzekering is bedoeld om risico’s af te kopen. In ruil voor een vast bedrag per maand dat je aan je verzekeraar betaalt, kun je een beroep op deze verzekeraar doen wanneer je eenmaal schade opgelopen hebt. Je verzekeraar helpt je dan de kosten te dekken. Wil je graag een bestelautoverzekering Univé afsluiten, dan zul je op hun site zien dat je kunt kiezen uit meerdere polissen. Waarom is dit? Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Naarmate je wagen ouder wordt, gaat zijn dagwaarde omlaag. Op een gegeven moment bereik je het punt dat de dagwaarde zo laag is dat het vrijwel niet meer loont om schade te herstellen. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen. Dat is ook de reden waarom nieuwe auto’s uitgebreid verzekerd worden, vanwege hun hoge dagwaarde. 

Kijk goed welke polis het beste bij jouw auto past

Je zult zien dat er drie polissen zijn binnen de basisverzekering voor je auto. De eerste is de allriskverzekering die bedoeld is voor wagens van maximaal zes jaar oud. Omdat deze wagens nog een hoge dagwaarde hebben, kun je met dit pakket alle mogelijke schade laten herstellen. De tweede optie is de WA+ Beperkt Casco verzekering die gekoppeld wordt aan auto’s van zes tot negen jaar oud. Met dit pakket kun je geen schade laten uitkeren die jij aan je wagen hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakte aanrijding. Andere vormen van schade, bijvoorbeeld door brand, inbraak of een botsing met een loslopend dier, worden wel uitgekeerd. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Met dit pakket kun je geen schade claimen, maar voldoe je wel aan je wettelijke plicht. Je kunt hiermee anderen schadeloos stellen. Het spreekt voor zich dat deze polis de voordeligste is, maar de dekking is gering. Check om de zoveel jaar dus je autoverzekering omdat het kan zijn dat je van de ene categorie in de andere terecht bent gekomen. Is dit zo, dan kun je geld gaan besparen. 

Aanvullende verzekeringen om onkosten tegen te gaan 

Of je nu een bestelauto of een  vrachtwagenverzekering afsluiten gaat, je krijgt altijd de vraag of je aanvullende polissen wilt toevoegen. Deze kunnen je veel voordeel opleveren. Jij betaalt namelijk per maand iets extra, maar in ruil daarvoor bespaar je ook veel geld. Verzeker bijvoorbeeld je materialen en gereedschappen in je auto tegen schade en diefstal. Gebeurt er een keer iets, dan kun je contact met je verzekering opnemen die de kosten zal dekken. Hierdoor draai jij niet voor de kosten op wat je veel geld kan schelen. Check alle mogelijkheden op de site van je verzekeraar om te zien welke polis je graag wilt afsluiten.